„Dacă nu vom înţelege că trebuie să ne protejăm, dar să şi trăim, vom ajunge într-un colaps naţional”

Odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic, majoritatea cetățenilor României și nu numai și-a luat la revedere de la regulile de protecție, ba chiar consideră noul coronavirus drept o armă a manipulării. Cu toate acestea, numărul de infectări a început să crească din nou, o altă carantinare putând fi fatală pentru economia țării – atrage atenția primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

„Din punctul meu de vedere, noul coronavirus există și sunt foarte mulți oameni care pot demonstra că acesta este fatal, dar în același timp trebuie să înțelegem că viața merge înainte, iar noi, cetățenii și cei care gestionăm astfel de momente, inclusiv cei care fac parte din comunitate, trebuie să respectăm anumite reguli minimale, reguli pe care poate și înainte trebuia să le respectăm. Aici nu mă refer la distanțarea fizică, ci la regulile de protecție și igienă personală. Cred că trebuie multă înțelepciune din partea guvernanților și din partea noastră, a comunităților. Este absolut esențial să ne protejăm, dar să și trăim. Dacă îmbinăm cele două avem o șansă să nu trecem printr-o criză profundă. Altfel, dacă ne vom reîntoarce la carantină, poate că vom scăpa de noul coronavirus, însă vom muri de foame sau de stres sau de alte boli asociate stresului pe care oamenii le au în acest moment. Când nu poți pune pe masă cele necesare gurii, situațiile neplăcute pot apărea oricând.”, a declarat șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

Venind din mediul de afaceri, edilul-șef înțelege cât este de greu pentru actuala guvernare să gestioneze situația, însă, fără soluții rapide pentru firmele la un pas de faliment, lucrurile ar putea avea un deznodământ dezastruos, România putând juca rolul principal în filmul colapsului economic:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Eu nu invidiez actuala guvernare pentru că trebuie să conducă într-o astfel de situație, dar uitându-ne la ce au făcut și alții, având și viziunea legată de poporul român, va trebui toți să încercăm cât mai rapid să trecem peste această pandemie pentru că, din informațiile pe care le am, foarte multe firme se apropie de faliment, iar dacă intră în faliment, noi, ca stat, ne putem împrumuta încă o perioadă, dar dacă nu vom produce plus valoare, vom fi în situația dramatică de colaps național”.

Sursa foto principal: profit.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/