Răsfăț şi petreceri în bikini în fosta, de acum, stațiune a pensionarilor!

Tinerii cu bani şi cu idei au dezlipit de pe Băile Herculane etichetele de staţiune socială, populară sau de tratament, pe care i le-au pus comuniştii, şi îi redau vocaţia aristocratică, de elită, din perioada împărătesei Sissi!

Valea Cernei aduna odinioară mai mult de 5.000 de turişti pe zi, dar numărul lor s-a diminuat de la un an la altul, mai ales după ce milionarul de carton, Iosif Armaş, a lăsat în urma sa numai ruine şi lacăte pe hotelurile şi clădirile istorice ajunse pe mâna sa în urma unei privatizări scandaloase, petrecută pe vremea când Dan Matei Agathon era ministrul turismului. Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane, a dus o luptă dură şi de durată pentru ca patrimoniul staţiunii să fie eliberat de sub manageriatul batjocoritor al lui Armaş, iar de câţiva ani încoace multe dintre obiective au revenit statului sau au fost preluate de adevăraţi oameni de afaceri, interesaţi de turism şi nu să le amaneteze pe la bănci sau cămătari. Staţiunea de pe Cerna se ridică, în mod cert, dar ritmul este încă destul de lent. Mediul privat evită mai uşor birocraţia şi, acolo unde sunt şi posibilităţi financiare, completate cu idei bune, lucrurile s-au schimbat spectaculos. Herculane chiar se transformă şi asta nu poate fi decât de bun augur, pentru că în staţiune încep să vină tot mai mulţi tineri, nu ca acum câţiva ani, când „Perla Banatului” era pur şi simplu o staţiune a pensionarilor.

Că lucrurile s-au schimbat şi continuă să se schimbe încearcă să convingă şi asociaţia Pro Turism Herculane, cea care a organizat la finele săptămânii trecute conferinţa naţională „Întoarcerea la apă! Echilibru şi Sănătate”, al treilea eveniment cuprins în cadrul unei campanii civice pentru redresarea staţiunii, atât din punct de vedere economic, cât şi ca imagine naţională şi internaţională. „Noi credem în potenţialul acestei staţiuni şi în resursele sale naturale. Principalul nostru scop este acela de a readuce strălucirea de altădată şi, de asemenea, de a schimba percepţia oamenilor, Herculane nefiind doar un loc pentru tratament, ci şi un loc de relaxare şi activităţi în aer liber la care pot participa toate categoriile de vârstă. Staţiunea nu e promovată afară şi vrem să o aducem într-o lumină mult mai bună”, a explicat Marinela Badea, preşedintele Asociaţie Pro Turism Herculane. În cadrul aceluiaşi eveniment, doi veterani ai locului au readus în atenţie efectul miraculos al apelor termo-sulfuroase de pe Valea Cernei, dar şi istoria foarte bogată a staţiunii, din care orice ţară civilizată ar fi scos miliarde, nu milioane de euro. Viorel Silvăşan, doctor în medicină, cu o experienţă de peste 30 de ani în Hotelul Diana, a prezentat cazuri concrete de vindecări miraculoase, reconfirmând practic miracolul zeilor pentru sănătate, aşa cum e prezentată apa termală de aici de către Pro Turism Herculane.

Publicistul Dorin Bălteanu a ţinut o adevărată lecţie de istorie locală, istorie din care oamenii de afaceri cu viziune se pot îmbogăţi. Drumliber.ro, una dintre platformele online de turism cele mai cunoscute de pe la noi, şi-a trimis reprezentantul la această conferinţă, ocazie cu care s-au mai deschis nişte ochi. Herculane poate reprezenta tabăra centrală, punctul de plecare în cel puţin şase trasee deosebite din Banat. Clisura Dunării, calea ferată Oraviţa – Anina şi Cascada Bigăr, satele în care se ajunge pe scară, Timişoara şi Cramele Recaş, Valea Cernei şi Cheile Corcoaiei sau Semenicul şi Văliugul au fost propunerile bloggerului, niciuna la mai mult de 200 de km de Herculane, traseu care să poată fi străbătut într-o singură zi.

Marius Băzăvan, un tânăr de 26 de ani, dar cu un business de câteva zeci de milioane de euro, a confirmat la rândul său că staţiunea se transformă spectaculos. A început deja să o facă, astfel că în hotelurile administrate de el şi fratele său, Diana şi Afrodita, nu se mai intră doar cu bilete de trimitere în tratament, nu-ţi mai repari oasele şi-ţi îndrepţi spatele, ci te poţi răsfăţa în jacuzzi, distra la party cu spumă sau bucura de spectacolul de culoare şi nu numai al cabaretului. Herculanele se pregăteşte pentru petreceri în bikini, spectacole şi concerte, pentru viaţă de noapte şi relaxare în acelaşi timp, pentru răsfăţ, se pregăteşte să atragă oameni cu bani! Toate astea nu vor diminua efectul miraculos al apelor lui Hercules, ci vor completa inspirat oferta de servicii cu care am fost obişnuiţi până acum.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/