Mobilizare generală pentru curățenie în două cartiere!

casinoherculane by sungarden

Voluntari de la mai multe ONG-uri din municipiul Caransebeș s-au implicat într-o amplă acțiune de ecologizare a două dintre zonele cele mai populate ale urbei.

„Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine după cum spunea Albert Einstein”, a precizat învățătoarea Mihaela Pral, coordonatoarea elevilor voluntari.

„Adevărata educaţie ecologică îşi va atinge scopul numai atunci când elevii – cetăţenii de mâine – vor fi convinşi de necesitatea ocrotirii naturii şi vor deveni factori activi în acţiunea de conciliere a omului cu natura. Conştientizând frumuseţea mediului local, promovând pitorescul zonei în care locuiesc, elevii vor înţelege utilitatea acţiunilor ecologice. Proiectul oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi de educaţie ecologică prin care să cultivăm interesul şi dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului. Totodată, urmăreşte responsabilizarea şi sensibilizarea cetăţenilor privind importanţa mediului înconjurător”, a adăugat Mihaela Pral.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

S-au ecologizat simultan două locații, în Balta Sărată și pe strada Vladimirescu. În locația de pe Vladimirescu au participat elevi de la Colegiul „C.D.  Loga”, Club Impact Vox, membri ai Asociației Verde Viu, elevii clasei a IV-a, dar și mulți locatari și în special copii.

Următoarea etapă a proiectului va fi plantarea de pomi ornamentali între blocurile din aceste cartiere.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/