Oamenii de afaceri s-au săturat. S-au pus pe scris proiecte să își pregătească singuri specialiștii!

Lipsa parteneriatelor cu unitățile de învățământ a determinat firmele să se apuce din timp să își pregătească viitorii specialiști pe cheltuiala proprie.

Peste 100 de elevi fac în această lună stagii de practică la instituții publice și companii private din Caransebeș și Timișoara. Acțiunile sunt organizate în baza unui proiect inițiat de Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România în parteneriat cu SC CMP CENTER D&V SRL, Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș și Universitatea de Vest din Timișoara.

Stagiile sunt rezultatul a 30 parteneriate de practică la unități care activează în domenii precum asistență socială, științele educației, economic, juridic, marketing, psihologie, administrație publică, economie socială, prelucrarea lemnului, silvicultură și automotive.

Practicanții au fost recomandați în urma consilierii profesionale și a participării la module de instruire pentru formarea de abilități transversal.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în Oameni.