RAR Auto Pass, pentru vânzarea mașinilor

rar auto pass

Registrul Auto Român va emite certificatul RAR Auto Pass. Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului.

RAR Auto Pass va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului. De asemenea și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa aproximativ 50 de lei.

„La sfârșitul lunii mai 2024, aplicația RAR Auto Pass va fi gata din punct de vedere al platformei digitale și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în aceasta datele necesare eliberării certificatului RAR Auto Pass: serviceuri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere”, transmite RAR.

Pentru a fi colectate suficiente date, astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă, este nevoie de minimum 6 luni. Prin urmare, începând din 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vând un autovehicul, certificatul RAR Auto Pass.

În situația puțin probabilă în care, în momentul interogării aplicației nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare. Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.

 

 

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/