Raport de criză! Un singur consilier local și-a depus raportul de activitate pe 2019, „popularul” Liviu Brîndușoni

Consilierul local al Lugojului, Liviu Brîndușoni (PMP), a fost primul și singurul de până acum care și-a depus raportul de activitate pe anul trecut. Brîndușoni și-a depus raportul în data de 12 martie, documentul fiind unul consistent, care conține 17 pagini.

În anul 2019, dintr-un total de 18 ședințe, opt ordinare și șase extraordinare, Brîndușoni a fost prezent la 16. La constituirea bugetului pe 2019 a avut 24 de propuneri.

„Prin luările de cuvânt pe care le-am avut, atât în plen, cât și în comisii, am încercat să sensibilizez membrii autorităților deliberative și executivul Primăriei cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale, întrucât, din păcate, am constatat în frecvente situații că se încearcă și, de cele mai multe ori, se și reușește, promovarea unor hotărâri de consiliu care nu respectă legislația”.

Subiecte precum situația stației de epurare de la Jabăr, a Uzinei de apă nr. 2, a colectării deșeurilor periculoase de la SMURD și altele au fost în atenția consilierului PMP.

„În baza legilor privind liberul acces la informațiile de interes public, am solicitat documente și informații privind unele investiții din municipiul Lugoj. O parte din aceste documente au fost trimise spre verificare Curții de Conturi, care în urma controalelor de la Primăria municipiului Lugoj și la alte instituții publice din Lugoj, aflate în subordinea Consiliului Local, au confirmat cele sesizate”, adaugă Brîndușoni.

Bilanțul consilierului PMP pe anul trecut în ședințele de consiliu a fost de 120 de voturi pentru, 4 contra și 49 de abțineri.