Peste 300.000 de euro pentru Centrul de Sănătate Comunal Berlişte

Veste bună pentru locuitorii comunei Berliște! În curând, aceștia vor putea beneficia de servicii medicale de excepție chiar la ei acasă, Centrul de Sănătate Comunal Berliște urmând să treacă printr-o transformare completă – totul datorită Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, împreună cu partenerii sârbi din comuna Covăcița.

„Suma alocată pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului de Sănătate Comunal Berliște este de 356.000 de euro, aici mai adăugându-se partea de cofinanțare, precum și cheltuielile neeligibile. Atunci când vorbim despre reabilitare ne referim la instalație de încălzire, la tot ceea ce-nseamnă canalizare, apă curentă, termoizolare. Va fi o schimbare structurală a clădirii, nu doar o zugrăveală. De asemenea vom achiziționa un aparat EKG, un ecograf, scaun stomatologic, truse medicale, mobilier medical etc. Odată reabilitată și modernizată, clădirea urmează să găzduiască: cabinet uman pentru adulți, cabinet de Pediatrie, sală de tratamente, farmacie, cabinet stomatologic, locuință de serviciu pentru medic, magazie de materiale medicale, sală de așteptare, iar în exterior va fi amenajată o zonă de recreere.”, a explicat Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște, pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

Șeful administrației publice locale cărășene a mai ținut să precizeze că inclusiv actul medical va fi unul de calitate: „Noi avem medic de familie, dar vom face parteneriat cu un cabinet medical stomatologic, la fel cum vom face un parteneriat cu o rețea de farmacii. În plus, se va mai suplimenta personalul cu un post de asistent. Medicul de familie se va înscrie la cursul de ecografie, asta pentru a putea utiliza aparatura de care va dispune”.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, începând cu data de 1 martie 2020.