Rapelul în cadrul Maratonului vaccinării de la CRAFT vine cu expoziții de artă și concerte. Bonus: screening al stării de sănătate

explo 1000x200

Muzicianul Ilie Stepan va deschide programul artistic în cadrul Maratonului vaccinării de la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, care are loc la finalul săptămânii. Dincolo de momentele muzicale la care sunt invitați să participe cei care vin să le fie administrată a doua doză de vaccin anti-Covid, oamenii sunt invitați și să urmărească mai multe expoziții de artă. 

Maratonul vaccinării are loc la Timișoara între 14 și 17 mai și este organizat pentru administrarea rapelului celor care s-au imunizat cu Pfizer între 23 și 25 aprilie.

„Vineri, programul va fi deschis de marele artist Ilie Stepan, împreună cu Horia Crişovan, care vor cânta piese clasice, la un acustic adecvat, dar, pe lângă aceste momente muzicale, vom face o expoziţie de artă. Ne-am gândit, în ce muzeu intră 8.000 de oameni într-un weekend? În niciunul. Avem ocazia să oferim aceste exponate unui număr atât de mare de oameni. Atât Muzeul Banatului va veni cu exponate, cât şi Muzeul Naţional de Artă, care va aduce o expoziţie cu totul specială, în premieră absolută. Se va expune colecţia de artă fotografică a domnului Liviu Tulbure, care nu demult a plecat dintre noi. Se ştie că a plecat răpus de această teribilă boală.”, a spus medicul Dorel Săndesc, șeful Secției ATI de la Spitalul Județean din Timișoara.

Maratonul mai vine cu două noutăți. Dincolo de cei care se prezintă pentru rapel, se pot adresa medicilor și cei care vor să primească prima doză de Pfizer, fie vor să se imunizeze cu Johnson&Johnson, vaccin care necesită o singură doză. În plus, medicii vor să facă și un screening al stării de sănătate a populației, cu teste de depistare a unor patologii cronice, la persoanele cu factor de risc.

„Avem pregătite vaccinuri Johnson&Johnson pentru persoane care doresc să se vaccineze. E un vaccin foarte interesant: se administrează o singură doză, pentru că determină o sinteză optimă de anticorpi. Vom putea oferi şi doze suplimentare de Pfizer. Dacă vor să se vaccineze, să vină să se vaccineze, îi vom vaccina la alegere. Cel care alege Pfizer sigur că va trebui să-şi facă şi rapel, dar are o multitudine de soluții unde să meargă, sunt atâtea centre în Timișoara.”, a declarat Dorel Săndesc, potrivit căruia sunt disponibile pentru maraton 2.000 de doze Johnson&Johnson.

6.722 de persoane din țară și din străinătate s-au imunizat, în cele 64 de ore ale Maratonului vaccinării de la Timișoara din 23-25 aprilie. Dintre aceștia, în jur de 5.000 de oameni, s-au vaccinat fără programare, au anunțat organizatorii evenimentului, la finalul maratonului.

banner 970 x 250