Raiul de pe Muntele Mic, întunecat de orgolii, procese și… dezinteres? Primăria Turnu Ruieni dă cu piciorul la un impozit de mii de euro?

Încurcate sunt ițele unei investiții despre care omul de afaceri Romeo Dunca nu obosește să vorbească. El prezintă o situație care ar fi putut avea, din punctul său de vedere, un final fericit atât pentru turiști, cât și pentru Primăria Turnu Ruieni, în bugetul căreia ar fi intrat bani frumoși din impozitele pe teren și clădiri.

Garajul necesar telescaunului Vâlsanu de pe Muntele Mic nu s-a mai construit din lipsa autorizației necesare. Investiția ar fi fost de 300.000 de euro și ar fi adus în bugetul Primăriei Turnu Ruieni un impozit anul de 3.000 – 4.000 de euro. „Cum să fac garaj pe un teren pe care nu-l am”, spune Romeo Dunca:

„Cu telescaunul nu mai aveau ce să facă pentru că era deja construit, pentru că dacă nu le convenea să-l finalizez, nu-mi dădeau, în august 2017, autorizația de construire pentru racord electric pentru telescaun Vâlsanu. Ideea noastră a fost să terminăm telescaunul, să îl dăm în folosință și din mai 2018 să ne apucăm de garaj și să îl terminăm în două luni, eu având și acord de mediu pentru finalizarea telescaunului. Ei mi-au reziliat contractul. Eu până acum două luni am stat fără contract, dar am câștigat primul proces în care instanța a suspendat Hotărârea de Consiliu Local prin care mi-au reziliat contractul”, ne-a declarat Romeo Dunca.

CITEȘTE ȘI: Dunca a plătit o avere pentru restaurantul pe șenile de pe Pârtia Vâlsanu! E doar al 13-lea în lume!

Omul de afaceri a mai spus că, deși hotărârea instanței este executorie, Primăria Turnu Ruieni nu s-a conformat nici până acum.

Fiind o iarnă capricioasă cu precipitații multe și variații de temperatură, iar cele 44 de scaune ale telescaunului, a câte 560 de kg fiecare, au fost îngreunate de zăpada și chiciura colectată, cablul telescaunului a fost întins la maximum. În lipsa acestui garaj, scaunele nu pot fi date jos și curățate, astfel că este necesară în fiecare dimineață o muncă de curățare a fiecărui scaun, spune omul de afaceri, care dă asigurări că telescaunul pentru turiști e sigur, având ISCIR-ul realizat.

Romeo Dunca spune că fără autorizația de construcție nu poate ridica acel garaj, mai ales că el a mai realizat o construcție provizorie lângă telescaun pentru grupuri sanitare pe care oricând poate să o demoleze, fiind fără fundație și pentru care Primăria Turnu Ruieni l-a amendat cu 80.000 de lei, cea mai mare amendă din istoria zonei Muntele Mic, aplicată de o primărie.