Dunca a plătit o avere pentru restaurantul pe șenile de pe Pârtia Vâlsanu! E doar al 13-lea în lume!

Conflictul deschis pe care îl are cu administrația publică locală din comuna Turnu Ruieni, cea care administrează o bună parte din domeniul schiabil Muntele Mic – Nedeia, l-a obligat pe milionarul Romeo Dunca să bage adânc mâna în buzunar.

Omul de afaceri timișorean a investit vreo șase milioane de euro într-un telescaun modern, instalație de nocturnă și toate cele necesare pentru coborârea pe șapte variante de pârtie, fiecare cu o lungime de aproximativ 2 kilometri. La baza lor, Dunca își imaginase un mic restaurant, numai că Primăria Turnu Ruieni nu a autorizat așa ceva. Motivele nici nu sunt greu de înțeles, atât timp cât Dunca și primarul Mărălescu se cheamă unul pe celălalt prin tribunale. Pe de altă parte, trebuie pe spus că pe Muntele Mic sunt o mulțime de rulote și cocioabe în care sunt improvizate bucătării. Alea sunt binevenite. Pentru că n-a reușit să obțină autorizare de construcție, Dunca, al cărui buzunar e suficient de adânc și de plin, și-a permis să cumpere un restaurant – ratrac. Este de fapt un mic restaurant mobil, amplasat pe o șenilată care își poate găsi loc oriunde pe munte. În plus, deasupra are amenajat un pupitru pentru DJ, cu boxe și generator, astfel că și distracția e asigurată. „Jucăria” nu a fost însă deloc ieftină. Vreo 120.000 de euro!

„Restaurantul pe șenile?! Sunt doar 13 în lume, e o chestie foarte scumpă. Eu sunt în litigiu cu primarul, care avea obligația să-mi dea 2.000 mp să fac un restaurnat și o zonă administrativă. Mi-a reziliat contractul în loc să-mi dea locația și atunci am ales soluția asta. Am înmatriculat-o. E singurul ratrac înmatriculat din lume! Am scos autorizație de la DSV și nesimțitul de primar nu m-a autorizat. A spus că nu știe unde e Telescaunul Vâlsanu, dar a autorizat activități fără acord de mediu”, a spus Romeo Dunca mâhnit.