Andrei Plujar, preşedinte USR Caraş-Severin: „Este nevoie de oameni capabili, onești, care să dorească să scoată țara din mizerie“

Deşi Ciclova Română se află într-o zonă cu potențial turistic din Caraș-Severin, drumul care traversează această localitate, DJ 571J, este impracticabil, semnalează USR Caraş-Severin, printr-un comunicat de presă trimis redacţiei. 

Dragoș Curelea, președinte USR Caransebeș, detaliază: „De exemplu, ca să ajungi la frumoasa mânăstire Călugăra, obiectiv turistic şi monument istoric datând din anul 1859, trebuie să mergi pe drumul din comuna Ciclova Română. Drumul este în stare jalnică, după cum se poate observa și din filmulețul pe care ni l-a trimis unul din simpatizanții noștri, Martin Silviu, video care circulă pe net în perioada aceasta.

Economia Carașului este la pământ. Statisticile arată că avem printre cele mai mici salarii medii pe țară, luptându-ne cu Teleorman, Giurgiu si Vaslui. Singura rază de speranță a acestui judet, depopulat în urma emigrării masive a locuitorilor săi, este turismul. Oamenii au ce vedea, vizita aici. Dar nu sunt dispuși să își distrugă mașinile pentru a ajunge la obiectivele turistice. Sau, mai grav, ca în cazul Băilor Neptun, monument istoric din Băile Herculane, prăbușite în luna februarie a acestui an, oamenii nu mai au ce vizita.”

Ciclova Română este administrată de către primarul ALDE Gheorghe Percea de aproape 30 de ani, amintesc useriştii în comunicatul de presă. „Menționăm că acesta este cercetat penal pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul estimat: 1 milion de euro. De-a lungul timpului dezvoltarea turistică în Caraș-Severin este sugrumată de incapacitatea autorităților locale și județene în rezolvarea problemei drumurilor din județ“, se mai spune în acelaşi comunicat de presă.

În consecinţă, Andrei Plujar, președinte USR Caraș-Severin, precizează: „Avem o soluție – accesarea fondurilor europene. Dar, pentru asta, este nevoie de oameni capabili, onești, care să dorească să scoată țara din mizerie. Avem șansa să îi alegem să ne reprezinte în Parlametul European în luna mai a acestui an.

Trebuie să ne trezim la realitate și să facem ceva pentru a împiedica distrugerea monumentelor aflate pe teritoriul judetului nostru și să ne refacem drumurile. Trebuie să ne prezentăm frumos Carașul, să aducem turişti și din țară și din străinătate, să profităm de frumusețea acestui loc, pentru că Banatul este fruncea!”.

Sursă foto: USR Caraş-Severin.