Opoziția acuză, Torma dezminte! Proiectul adăpostului de câini de la Moldova Nouă are șanse să prindă contur începând cu luna martie!

Aducerea unui investitor solid la Moldova Nouă, precum și o reabilitare totală a drumurilor nu sunt singurele probleme ce necesită o atenție deosebită în orașul de la malul Dunării. Schimbarea înfățișării orașului ține, totodată, și de soluționarea situației câinilor vagabonzi, întârzierea construirii adăpostului pentru patrupede fiind motivul pentru care opoziția îi sare la gât primarului Torma, acuzându-l că, deși au fost votate două locații pentru realizarea construcției, nu s-a amenajat niciun adăpost. Ba mai mult, se speculează că primarul ar avea planuri ascunse în privința primului teren unde urma să fie construit adăpostul, adică, odată trecut de votul consilierilor, Torma ar putea face cu el tot ce-i poftește sufletul.


Manipularea este arma perfectă pentru destabilizarea unui contracandidat, iar în lipsa cercetării adevărului din mai multe surse, majoritatea poate pica pradă bunelor intenții ale lupului îmbrăcat în straiele mielușelului. Întrebat, de redactorul expressdebanat.ro, cum comentează acuzația potrivit căreia ar avea un interes propriu vis-a-vis de prima locație votată de consilieri pentru construirea adăpostului de câini, edilul clarifică: „O realitate pe care o cunosc și consilierii locali se referă la faptul că primarul nu poate să facă ce vrea, când vrea, cum vrea el. Totul trece prin hotărâri de consiliu care, odată aprobate pentru un anumit obiectiv, nu pot fi schimbate doar din prima. Proiectul trebuie, încă o dată, întors în Consiliul Local! Astea sunt doar acuze pentru oameni care nu cunosc parcursul și «ar pune botul» la ceea ce spun ei”.

Singurul lucru pe care și-l reproșează primarul pentru această situație încețoșată este că, atunci când a studiat prima locație pentru construcția adăpostului patrupedelor, nu a luat în calcul anumite utilități (alimentarea cu apă, cu energie electrică), motiv pentru care s-a îndrept spre o altă zonă: „Dacă e o chestiune ce-mi reproșez este că am ales prima locație pentru adăpost fără să-mi dau seama că e nevoie de anumite utilități, utilități care nu pot ajunge acolo. Ca atare, am făcut pasul înapoi și ne ducem către zona Vărad, unde avem și niște persoane care lucrează la ajutor social de care ne putem folosi, în privința întreținerii, avem curent în zona respectivă, este și o fântână pe teren, putem aduce apă și vreau să putem să-l ducem la finalitate”.

Ca o premieră, mai dezvăluie Torma, „ne-am înțeles cu doamna Monica Izvănariu, care e o iubitoare de câini, ca împreună să ne asumăm acest adăpost. Și asta pentru că trebuie să recunoaștem că, de multe ori, noi românii ne purtăm ca niște barbari, abandonând câinii sau ținându-i pe lângă scara blocului, lucruri pe care primarul nu le poate rezolva tot el singur, asta ține de educația noastră”.


În același timp, șeful administrației de la malul Dunării speră ca prin apariția acestui adăpost să reducă atât abandonul, cât și eutanasierea patrupedelor: „Sper ca apariția unui adăpost să dea de înțeles oamenilor că, dacă vrem să îngrijim un câine, atunci hai să-l ducem la adăpost. Îi ducem zi de zi mâncare și acest lucru ajută și comunitatea sau cei care vor să abandoneze câini să nu-i mai lase prin oraș, să-i alergăm sau să moară călcați de mașini. Să-i ducă acolo, în adăpost, și de acolo, cu ajutorul Monicăi și cu ajutorul altor organizații, îi vom putea duce către adopție. Acest lucru este esențial pentru a nu se ajunge în zona de barbarism (să eutanasiem câinii), ci să putem duce cățelușii sau ce avem acolo către oameni de bine din țară sau din afară, care vor să-i crească și să-i întrețină”.

Dreptul la opinie nu înseamnă și dreptul la dezinformare!

Opinia opoziției nici că-l încurcă pe Adrian Torma, dar nici că-i fac plăcere anumite comentarii nefondate. Astfel, sătul de războiul orgoliilor, edilul este dispus să dea un pas înapoi, să facă, dacă nu pace, între el și colegii consilieri, măcar o cale înspre un dialog constructiv spre binele comunității: „Opoziția are dreptul să aibă o opinie, o opinie pe care unii cetățeni o vor aproba sau nu. Eu îi invit pe ei să vină alături de mine, să-mi dea sfaturi, să mă ajute, nu pentru like-uri pe Facebook sau pentru a hrăni orgolii personale, ci să construim împreună orașul copiilor noștri. Eu sunt dispus să fac un pas înapoi, să nu mai port războaie cu opoziția și, dacă au sfaturi concrete, dacă au opinii care pot fi puse în aplicare, fie că e PSD, fie că e Partidul Verde, eu sunt dispus să stau la masă cu fiecare dintre ei. Dacă vom continua aceste lupte, vom face numai rău comunității!”.

Subliniind, încă o dată, că nu s-a născut primar, Torma își dorește să fie împăcat cu ideea că, până în ultima zi a mandatului său, acesta a încercat să facă tot ce i-a stat în putință pentru cetățenii care l-au votat: „Dacă am făcut lucruri pe care nu trebuia să le fac și le pot îndrepta acum, eu sunt dispus! Dacă sunt lucruri pe care nu le mai pot îndrepta, ca orice om care are dreptul să greșească, îmi cer iertare tuturor. Dar, până la finalul mandatului, aș vrea să încercăm să găsim toți, împreună, soluții de a aduce orașul în față. Poate din 2020 nu mai poate să mi se reproșeze, pentru că poate nu voi mai fi primarul orașului, dar vreau să fiu împăcat că, până-n ultima zi a mandatului, am făcut tot ce mi-a stat în putință! Nu m-am născut primar și, cu siguranță, nu-mi doresc să mor primar! Dar dacă sunt un primar care mi-am făcut treaba, asta vor decide cetățenii în 2020, nu like-urile de pe Facebook, nu acuzele și jignirile care mi le aduc. Și, da, știu cine-mi face jigniri. Nu am decât să le doresc sănătate și multă înțelepciune”.