Raed Arafat și-a folosit curajul, tupeul și inteligența pentru a profita de nepriceperea celor aflați la putere

„Căile greșite și practicile proaste ale SMURD arată cât de profundă este calea de distrugere a acestei nații”, acuză Romeo Dunca. Țările europene au lăsat economia de piață să regleze cererea și oferta, nu deturnarea de fonduri destinate salvării de vieți și intervenția militarilor pe timp de pace!

Romeo Dunca spune că exodul personalului medical din cauza falimentului administrațiilor și politicilor aplicate au permis serviciului SMURD să prindă putere. Raed Arafat și-a folosit curajul, tupeul și inteligența pentru a profita de nepriceperea celor aflați la putere pentru a face ca militarii să intervină pe timp de pace, nu doar în situații de calamități sau dezastre.

SMURD este acuzat de lipsă de transparență și de sifonarea banului public! Militarii care intervin în cadrul serviciului înființat de Raed Arafat au făcut presiuni pentru a li se legifera activitatea, motiv pentru care este foarte greu de aflat câți bani au fost folosiți pentru a-i remunera. omul de afaceri merge mai departe și afirmă că sub umbrela SMURD și ISU se regăsește averea țării!

Romeo Dunca povestește că la o întâlnire cu Raed Arafat a fost șocat de capacitatea de a manipula emoțional publicul prin tonul și aura de importanță a personalității sale. Întâlnirea a avut loc în cadrul comisiei parlamentare de reglementare a noului Cod Aerian. Arafat și-a folosit inteligența într-un mod greșit pentru a cauza daune bugetului de stat. „Încercarea sa vicleană”, după cum o numește Dunca, urmărea legalizarea zborurilor cu aeronavele militare sub legitimitatea codului aerian civil. Efectul imediat este cheltuiala de la bugetul de stat pentru zece elicoptere noi ce vor zbura civil, dar vor aparține militarilor. Prețul va fi unul exuberant, cu toate că în ultimii ani aparate similare au fost vândute de proprietari români la prețuri mici serviciului civil de ambulanță aeriană a unui alt stat european.

Nepriceperea și compromisul celor ce au avut puterea sub asaltul curajului, tupeului și inteligenței acestui domn Arafat au făcut ca alături de voluntari, în mod eronat, militarii să intervină pe timp de pace. Nu în situații de calamități, dezastre sau necesitate, cum ar fi firesc. Ei în mod regulat intervin în viața și activitățile civile. Făcând totodată presiuni abile ca să se și legifereze activitatea lor. În acest fel, în mod netransparent, e foarte greu ca cineva să poată ști exact cât a fost nota de plată a acestui succes. Deoarece aici, sub umbrela SMURD și ISU, se regăsește de fapt averea țării. Cu ocazia ședințelor în comisia parlamentara de reglementare a noului Cod Aerian l-am întâlnit personal și pentru prima oară pe acest Arafat. Deși aveam inițial, din auzite o simpatie față de acest domn, am fost practic șocat la prima dezbatere pe simplul fapt că sub puterea tonului și importanței date de persoană, în două fraze a susținut ferm numai inepții. Pe mine personal acest domn mă sperie pentru că este tenace și inteligent, știind cu abilitate să manevreze emoțional asistența. Dar inteligența folosită într-o direcție greșită e foarte dăunătoare în cazul de față pentru bugetul de stat”, a declarat Romeo Dunca.

Aceste acuzații au fost înaintate printr-o sesizare Comisiei Parlamentare, în speranța că derapajele vor fi corectate. Printre problemele semnalate se regăsesc restricții de aterizare pe terenuri nereglementate din intravilanul localităților, aterizarea elicopterelor bimotor în zone dens populate și prevenția huliganismului aerian.

Postarea de pe pagina de Facebook a omului de afaceri Romeo Dunca se încheie prin afirmația că SMURD trebuie să rămână și să fie folosit în continuare pentru că acesta conține resursele naționale. Este necesară o tranziție spre normalitate prin liberalizarea acestui segment de piață și prin lăsarea performanței la prețul corect să înlocuiască finanțările netransparente ale statului.