Bucuria lecturii în două mii de exemplare! Asociația Curtea Veche a donat cărți noi elevilor din Timișoara!

Asociația Curtea Veche a ajuns în Timișoara pentru a face o donație de carte atât copiilor de liceu, cât și copiilor din învățământul primar și gimnazial, acțiune care aduce laolaltă cele două programe naționale de lectură, „Cărțile Copilăriei” și „Cărți-cheie pentru liceeni”. Astfel, au fost donate peste două mii de cărți noi elevilor din două instituții școlare din Timișoara!

Evenimentul a avut loc joi, pe 24 octombrie, unde au participat elevii și directorii Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” și ai Școlii „Babel”. Acesta s-a desfășurat cu sprijinul magazinelor Real.

„Cu toții putem găsi plăcere în lectură și timp pentru cărțile potrivite. Pentru copii, mai ales, este de ajutor să fie ghidați corect și să înțeleagă de ce este important să citească și ce impact puternic are asta asupra dezvoltării lor”, declară Irén Arsene Maté, președintele Asociației Curtea Veche și fondator al Editurii Curtea Veche Publishing.

Această donație are loc la scurt timp după ce Asociația Curtea Veche a inițiat campania națională #timpulsacitim (www.timpulsacitim.ro), prin care răspunde la statisticile îngrijorătoare privind lectura în România, care arată că unu din doi români nu a citit nicio carte în ultimul an sau unu din cinci români nu a citit o carte niciodată. În campanie au fost implicați lideri de opinie, antreprenori, oameni de cultură, jurnaliști care citesc o pagină dintr-o carte, arătând că, dacă vrei, există timp și pentru lectură.

În decursul celor cinci ani de activitate ai Asociației Curtea Veche, misiunea principală a fost încurajarea cititului și conștientizarea importanței lecturii. Astfel, au fost donate peste 80.000 de volume pentru copii și tineri cu vârste între șapte și 18 ani în peste 280 de comunități aproape toate județele țării.