COLTERM anunță o iarnă fără probleme pentru timișoreni!

Ca în fiecare an, la începutul sezonului de furnizare a energiei termice, COLTERM are drept prioritate asigurarea materiei prime necesare pentru procesul producției a apei calde și căldurii pe timp de iarnă,  pentru clienții sistemului centralizat de termoficare. În prezent, COLTERM are în desfășurare trei contracte cu firme de furnizara a cărbunelului, astfel încât aprovizionarea se realizează fără sincope.

Este important de menționat faptul că, odată cu modificările legislative în domeniu, aprovizionarea cu cărbune se realizează pe întreg sezonul de furnizare, fără a mai fi necesară achiziționarea întregului stoc din acest combustibil, până la finele lunii octombrie, așa cum se întâmpla anii trecuți. În felul acesta, nu mai există riscul acumulării de datorii și, în consecință, și a unor penalități aferente pentru cumpărarea cărbunelului care era folosit după 4-5 luni.

De asemenea, pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie va fi achiziționată întreaga cantitate necesară de cărbune aferentă lunii ianuarie și februarie 2020. Astfel nu există riscul ca, în eventualitatea unor temperaturi extrem de scăzute, furnizarea energiei termice să înregistreze sincope.

În ceea ce privește necesarul de gaz care este folosit pentru sezonul de încălzire, COLTERM își asigură clienții că există un contract în desfășurare. Mai mult, furnizorul de gaz și-a rezervat capacitățile necesare, la ANRE, pentru asigurarea cantității de gaz pentru piața reglementată care urmează a fi consumată în sezonul de furnizare 2019-2020.

Totodată, pe parcursul verii au fost efectuate lucrările de reparații la rețele, astfel încât să fie redus cât mai mult riscul producerii de avarii în plin sezon de furnizare.