Radio Reșița, instrument de propagandă și șantaj! DIICOT, pe 105,6 FM!

Președintele Societății Române de Radiodifuziune a fost audiat în calitate de suspect la sediul DIICOT Caraș-Severin după ce radioul public din Reșița nu ar fi ajuns doar o portavoce social-democrată, ci s-ar fi transformat și într-un important instrument de șantaj! Despre asta vorbesc astăzi, la „microfonul” DIICOT, mai mulți jurnaliști Radio Reșița!

Georgică Severin n-a scos o vorbă, nici la intrarea, nici la ieșirea din sediul DIICOT Caraș-Severin, însă a petrecut ceva mai mult de o oră în prezența organelor de cercetare penală. Despre președintele Radiodifuziunii a vorbit însă Laura Sgaverdea, managerul Radio Reșița. A făcut-o încă de anul trecut. Atât de convingător, încât pe frecvență au intrat acum cei de la DIICOT și DGA! Sgaverdea atrăsese atenția că se fac abuzuri, că se încalcă legea, că PSD a intervenit în politica editorială a postului public de radio din Reșița și că acesta funcționează ca o veritabilă portavoce social-democrată. Imixtiunea politicului e aproape în tot și în toate, e drept, numai că în cazul Radio Reșița pare să fie mult mai mult de atât. Dosarul DIICOT vizează membrii unui grup infracțional organizat care ar fi comis o pleiadă de infracțiuni, printre care și aceea de șantaj. Tocmai aici e adevăratul pericol pe care îl scoate la iveală ancheta penală, nu faptul că managerul Sgaverdea trebuia pus pe liber și instalat un om al partidului.

Informații false, distorsionate sau amplificate au apărut în publicația privată a redactorului-șef adjunct de la Radio Reșița. Scopul, explică DIICOT, era acela de a justifica anumite controale în instituțiile conduse de oameni neagreați de PSD. Prin astfel de manevre se încerca discreditarea și îndepărtarea lor de la șefia deconcentratelor din județ. Asta ar fi ajuns să facă și Radio Reșița! Iar asta e cu adevărat foarte grav! Postul public de radio folosit pentru șantajarea unor șefi de instituții de stat, la comandă politică, prin intermediul unor jurnaliști recompensați cu promovări și creșteri salariale semnificative.

gif card de energie dacus 1000x100

Interesant este că această schemă infracțională ar fi fost aplicată, investighează anchetatorii, tocmai pentru îndepărtarea managerului Radio Reșița, Laura Sgaverdea. Mai multe articole defăimătoare au adus controale de la București și, în final, sancțiuni. Articolelor de presă tendențioase și sancționate deja de instanță li se adaugă reclamațiile și acțiunea de protest făcute de unii dintre angajații studioului regional de radio la adresa Laurei Sgaverdea. Și acestea ar fi urmărit același lucru, eliminarea managerului, instalarea omului partidului și linșarea în scop de șantaj a unor șefi de instituții publice. Și cum nimic nu e gratuit, s-ar fi oferit funcții în Radio Reșița și salarii aproape dublate! Despre toate acestea, mai mulți angajați Radio Reșița au început de azi să dea explicații la DIICOT. Cum și mai ales cine a urmărit ca 105,6 FM să devină frecvența PSD!

Sursa foto: radioresita.ro

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/