Popa, despre performanțele lui Dunca: „Așa președinte de consiliu județean nu mai există pe planetă”

Desemnarea lui Romeo Dunca drept candidat al PNL la alegerile locale pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin i-a luat prin surprindere chiar și pe liberalii cu vechi state în partid. Nu și pe Ioan Popa, primarul Reșiței, care, în urmă cu patru ani, s-a aflat în postura de astăzi a lui Dunca, venind din mediul de afaceri, fără să fi făcut politică până atunci.

„Romeo Dunca este un foarte bun prieten al meu, iar pentru cei care nu-l cunosc, și sunt convins că sunt încă destui cărășeni care nu-l cunosc pe Romeo Dunca, aș vrea să spun două lucruri: unul, că a mers pe picioare la Polul Sud, a mers pe picioare la Polul Nord, a mers pe Ama Dablam, în Himalaya, și a fost primul român la Raliul Paris-Dakar. Eu vă garantez că așa președinte de consiliu județean care să facă un astfel de parcurs nu mai există nu în România, ci pe planetă.”, a spus Popa despre omul de afaceri decis să facă performanță și în politică.

Primarul Reșiței l-a descris pe Dunca drept un om foarte tenace, un antreprenor, în primul rând, care a reușit să răzbată prin hățișurile tranziției, promițându-i că, în cazul în care va ajunge președinte de consiliu județean, îl va învăța abc-ul administrației. „Iată că antreprenoriatul, care a avut viață grea în ultimii 30 de ani, intră pas cu pas în administrația publică și este un lucru de bun augur pentru că sunt oameni care știu să gestioneze lucrurile, să se aplece, în primul rând, asupra nevoilor economice ale unei comunități, așa cum este județul Caraș-Severin. Îi voi sta alături și va avea în mine un sprijin și pentru că am trecut în acești trei-patru ani prin toate aceste furci caudine, aceste șiretlicuri ale administrației publice. În același timp, îi spun lui Romeo ce am trăit și pe pielea mea: bănățenii din Banatul de Munte sunt greu de cucerit, sunt foarte suspicioși la nume noi, dar când le-ai cucerit sufletul, îți vor fi aproape.”, a concluzionat Ioan Popa.