Răcăşdia a dat lovitura în lupta cu deșeurile! Are tarif fix până la deschiderea deponeului de la Lupac

Odată cu preluarea activității de colectare a deșeurilor de către un operator din Severin, în comuna de pe Valea Carașului, condusă de edilul Mirco Lechici, au început să se aștearnă pe rând: liniștea, pacea, dar mai ales curățenia.

Primarul Lechici e bucuros că a luat decizia corectă în a înlocui vechiul operator care-și desfășura activitatea pe raza UAT-ului cu cel de la Severin, la începutul lunii mai a acestui an. Seriozitatea actualei societăți comerciale i-a făcut și pe alți edili să ceară numărul de contact al acesteia pentru a încheia și ei la rândul lor un contract de colaborare, după cum explică edilul: „Am primit telefoane de la doi primari care și-au exprimat dorința de a colabora cu cei de la Severin”.

Cu privire la prețul perceput pentru colectarea gunoiului, acesta este de 7 lei pentru persoanele fizice/lună, suma încasată de la cei 1.500 de platnici ridicându-se la peste 10.000 lei în fiecare lună: „Avem 11 rampe cu 3 containere selective amplasate pe teritoriul comunei, iar pentru ele avem contract separat pentru care plătește Primăria.”, a completat șeful administrației publice locale din Răcășdia.

Mai mult decât atât, „de la OTR ne vin o parte din bani înapoi, 40 lei pe selectiv”, bani pe care Primăria îi poate folosi nu neapărat pentru a plăti facturi în continuare, ci îi poate folosi pentru tot felul de ecologizări, pentru parcuri, pubele etc. De remarcat este faptul că, în doar câteva luni, Răcășdia a depășit procentajul de 30% în privința gunoiului selectiv.

Referitor la frecvența de colectare, în fiecare zi de vineri operatorul din Severin vine să ridice deșeurile folosind două mașini: una pentru gunoiul menajer și una pentru gunoi selectiv. Totodată, operatorul de salubritate se ocupă și de informarea utilizatorilor pentru eficientizarea colectării selective împărțind saci locuitorilor comunei pentru o depozitare corectă.

În privința clauzelor contractuale dintre Primăria Răcășdia și operatorul din Severin, primarul Lechici spune că tariful stabilit va rămâne neschimbat până la intrarea noului operator: „Probabil că tariful la Răcășdia va rămâne fix până când vom da drumul deponeului de la Lupac. Sperăm ca acest moment să vină cât mai repede. Până atunci suntem liniștiți, îi dăm și noi o mână de ajutor operatorului din Severin, îl ajutăm cum putem.”, a concluzionat edilul pentru expressdebanat.ro.