„Adormirea Maicii Domnului”, un vis de douăzeci de ani!

Peste o sută de credincioși, politicieni și oameni de afaceri au participat, astăzi, la Slujba de Târnosire a lăcașului de cult din Moldova Nouă, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” devenind astfel un vis înfăptuit după mai bine de două decenii.

Încă de la primele ore ale dimineții, de la mic la mare, îmbrăcaţi la patru ace sau purtând costume populare, oamenii din orașul de la malul Dunării s-au îndreptat spre lăcașul de cult din zona centrală a urbei, acolo unde, alături de soborul de preoți, pentru prima dată în Clisura Dunării, slujba de Sfințire a Bisericii a fost oficiată de capete înalte ale Ortodoxiei, Prea Sfințitului părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, alăturându-i-se Prea Sfințitul Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria și locțiitor al Episcopiei Dacia Felix.

De la evenimentul de suflet nu au putut lipsi oficialitățile politice, printre cei care și-au făcut apariția la Sfințirea bisericii de la malul Dunării aflându-se Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic, Matei Lupu, Prefectul județului Caraș-Severin, deputatul Ion Tabugan, Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, sau Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

În fața credincioșilor, sfinții părinți au ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit și s-au implicat în construcția lăcașului de cult, printre cei care s-au bucurat de înmânarea distincțiilor fiind omul de afaceri, Dorin Crivacucea, Adrian Torma, politicienii prezenți la eveniment și localnicii cu suflet mare.

Ca o noutate, în ziua sfințirii lăcașului de cult, inclusiv femeile au acces în altar. Întreaga acțiune se prelungește și mâine, 16 august, când  se va oficia din nou Liturghia Arhierească.

Reamintim că astăzi, de la ora 19.00, pe Faleza Dunării e programată să aibă loc parada navelor, cu ocazia Zilei Marinei, după care Mariana Boțoacă și formația vor da startul petrecerii cu ocazia Zilelor Orașului Moldova Nouă.

tmc 640