Puya cântă studențește!

Studențiada Universității „Eftimie Murgu” se încheie în această săptămână cu un concert cu mesaje în interpretarea rapperului Puya.

Studenții din toată țara au organizat câteva zile de studenție mai diferite, în acțiunea desfășurată an de an, ce poartă numele Studențiada. Reșițenii au avut diferite activități în aceste zile, printre care se numără o vizită la primăria orașului, ca să înțeleagă cum funcționează mecanismul administrației locale, au ecologizat un drum foarte aglomerat și participă la un concurs.

Dacă ziua de ieri le-a adus studenților un film difuzat în incinta Cinematografului Dacia pus la dispoziția lor de Primăria Reșița, zilele trecute din Studențiadă i-au trimis pe tineri la curățenie. „În ziua de sâmbătă, aproximativ 30 de studenți s-au dus să ecologizeze drumul de pe Calea Timișorii, fiind o zonă foarte circulată”, a povestit Alina Bosânceanu, președintele Ligii Studenților UEM. Ultima acțiune din cadrul acestei săptămâni de evenimente este un concurs lansat studenților ce locuiesc în cămin. Așadar, până astăzi pe pagina oficială de Facebook a Ligii se află poze cu încăperile care au intrat în competiția „Cea mai curată cameră din căminul studențesc” și pot fi votate aici. Poza care strânge cele mai multe like-uri este declarată câștigătoare, iar proprietarii vor pleca într-un weekend la Dunăre, în campusul studențesc din Coronini.

Maratonul de studențiadă se încheie miercuri, la ora 20:00, când studenții și tinerii reșițeni sunt așteptați într-un pub din oraș, să ia parte la un concert susținut de cunoscutul rapper Puya.