Viitorii artiști reșițeni, în lupta contra violenței!

Elevii liceului de artă ,,Sabin Păuța” din Reșița au luat parte la o activitate informativ-preventivă despre evitarea actelor de violență în școli. Existența unui mediu sigur în unitățile de învățământ a fost principala idee pe care s-au axat atât cei mici, cât și ofițerul de prevenire din cadrul IPJ, îndrumătorul copiilor pe parcursul lecției.

Cei 18 elevi participanți la activitate au avut ocazia de a se familiariza cu reglementările legale în vigoare cu privire la vârsta răspunderii penale. Mediul în care învață cei mici în cadrul unei școli trebuie să fie unul sigur, cu efecte pozitive asupra formării lor. Pentru asta, atât elevii, cât și cadrele didactice trebuie să adopte un comportament corespunzător și să știe să înlăture orice risc privind siguranța personală.

În cadrul întâlnirii de astăzi, ofițerul de prevenire al Inspectoratului de Poliție a adus în atenția celor mici și o serie de recomandări preventive pentru ca niciunul dintre ei să nu devină victime  în cadrul unităților de învățământ. Elevii liceului ,,Sabin Păuța” au putut învăța cele mai eficiente metode de aplanare a unui conflict, precum și conduita de comportament corespunzătoare vârstei lor în incinta școlii și implicit a societății.

Pentru întărirea mesajelor transmise, învățăceii au putut viziona și câteva înregistrări cu situații reale ale manifestărilor violente din școli. De asemenea, au fost vizionate și o serie de spoturi antiviolență, cu un puternic impact emoțional. Nu au lipsit nici concluziile. În urma întâlnirii informative, elevii, împreună cu ofițerul îndrumător în lecția antiviolență, au încercat să evidențieze ideile principale ale mesajelor care le-au fost aduse la cunoștință. Fiecare participant a primit la final câte un flyer informativ-preventiv cu titlul ,,Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!”