Puțini, dar buni! Echilibrarea bugetară ajută la realizarea unui proiect de 26 de milioane de lei în comuna Socol

Pe modelul încasez și reinvestesc, edilul comunei Socol nu a căutat să vadă dacă suma primită de la Ministerul de Finanțe este mare sau mică, ci a căutat să-i vadă utilitatea, chiar dacă alte administrații publice locale și-au arătat nemulțumirea cu privire la sumele repartizate la rectificarea bugetară.

După ce a văzut că unul dintre obiectivele propuse pentru dezvoltarea economică a comunității pe care o conduce a fost realizat (DN57A, ce leagă comuna Socol de comuna Pojejena), Olghița Ghiță continuă lupta cu gropile din asfalt. De data aceasta este vorba de 11 km de străzi, valoarea proiectului fiind de 26 de milioane lei (fără TVA), un proiect susținut prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, sumă care va fi restituită de către Primăria Socol, fără nicio dobândă, pe parcursul a două decenii.

Înainte însă ca investiția de anvergură să prindă contur, Ghiță va trebui să alerge în stânga și-n dreapta pentru a pune la punct toată documentația, dar și să suporte toate cheltuielile în acest sens. Doar că, odată cu sumele repartizate de către Ministerul de Finanțe, edilul-șef a hotărât să redirecționeze cei 6.000 de lei încasați la rectificare spre obținerea unui folos mult mai mare: „Suma primită am direcționat-o către investiția de 26 de milioane de lei pe care vreau să o fac. Oricum voiam să fac o rectificare de la un capitol la altul și mai aveam nevoie de 5.000 de lei ca să achit ridicările topografice. Deci suma a fost bine-venită”.

Noul proiect al primarului presupune lucrări „pe partea de pietonală în toată comuna. Sunt 11 km de străzi, ceea ce-nseamnă 22 de km de pietonală, pe o lățime de 1,5 m, podețe pentru acces către proprietățile oamenilor, rigole și, unde mai e cazul, au mai rămas niște străduțe, mai ales Baziașul, pentru asfaltare.”, a explicat Olghița Ghiță pentru expressdebanat.ro.