Alertă în comuna Gârnic! Inconștiență și indiferență din partea autorităților față de pericolul pestei porcine

untitled design set 970x90 px

Locuitorii comunei de pe Clisura Dunării rămân încă în stare de alertă cu privire la posibilitatea propagării virusului pestei porcine africane.

În urmă cu o lună, edilul Nicolae Tismănariu anunța public că pe raza comunei pe care o conduce sunt comercializate zilnic produse agricole din zone cu focare active, stoparea fenomenului fiind un proces greoi din lipsa personalului avizat sau folosit pentru alte servicii. Mai mult decât atât, nici măcar agentul poliției din comună nu se poate ocupa de efectuarea controalelor, acesta fiind transferat să îndeplinească alte sarcini.

Din luna august și până în prezent, situația nu pare să se fi îmbunătățit deloc, comercianții văzându-și în continuare de treabă, fără să-i întrebe nimeni de unde vin și cu ce se ocupă, lucru care-i îngrijorează pe săteni, întrucât toată munca lor s-ar putea duce pe apa sâmbetei.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Nu s-a întâmplat nimic deosebit față de ieșirea mea din ședința de la Prefectură, unde am solicitat sprijin. În continuare vin comercianți din zonele infectate cu pestă, persoane care-și vând produsele agricole atât în localitatea Padina Matei, cât și în localitatea Gârnic. În ciuda faptului că mi s-a spus că se vor lua măsuri, până în prezent nu am văzut să se ia nicio măsură.”, a explicat șeful administrației publice locale Gârnic, Nicolae Tismănariu, pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/