Puțin peste 270 de elevi cărășeni primesc bani pentru a nu abandona liceul

high school students and teacher with laptop.

Ministerul Educației desfășoară, începând cu anul 2004, Programul național de protecție socială „Bani de liceu”. Prin intermediul acestuia, elevii din învățământul liceal care provin din familii cu venituri modeste beneficiază de un ajutor financiar lunar în vederea continuării și/sau finalizării studiilor.

În acest an școlar beneficiază de acest sprijin financiar un număr de 272 de liceeni cărășeni, cu 40 mai puțini decât în cel precedent, după cum precizează prof. Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Suma lunară prevăzută prin acest program este de 250 de lei și se acordă pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe perioada pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă, precum și în timpul practicii în producție, cu condiția respectării tuturor condițiilor prevăzute de lege.

Conform reglementărilor în vigoare, beneficiarii eligibili sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei.

Autor: educatoare Mirela Miclea