FOTO Alimente și haine donate celor care locuiesc în cătunele izolate din Munții Cernei

alimente2

O acțiune caritabilă a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în cătunele izolate Dobraia și Prisăcina din Munții Cernei. Localnicii au primit alimente și haine în urma mobilizării unui preot și a unui dascăl din Lugoj.

Gest demn de toată lauda făcut pentru o parte dintre localnicii comunei Cornereva din județul Caraș-Severin. În cătunele izolate Dobraia și Prisăcina s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune caritabilă, la inițiativa preotului Cristian Cerbu din Lugoj și a directoarei Școlii speciale „Alexandru Roșca” din Lugoj, Viorica Paraschivu. Astfel, localnicii au primit pachete cu alimente neperisabile și îmbrăcăminte.

alimente4

Emoțiile nu au întârziat să apară odată cu momentul în care am interacționat cu acei oameni simpli, majoritatea dintre ei fiind de vârsta a treia, însă de o frumuseţe la chip şi la suflet cum rar am întâlnit. Greutățile, neajunsurile, dar şi simplitatea vieţii din trecut şi din prezent au constituit pentru noi o pildă vie despre ceea ce înseamnă armonia deplină cu natura şi cu Dumnezeu. Mărturiile lor despre modul în care îşi duc povara anilor ne-au impresionat până la lacrimi. (…) De asemenea, am rămas profund impresionaţi de ospitalitatea de care au dat dovadă, fiind aşteptaţi şi primiţi cu foarte multă bucurie în suflet. Cu toate neajunsurile şi greutățile pe care le au, nu ne-au lăsat să ne întoarcem acasă fără să nu ne ofere, din agonisita lor, produse şi merinde strânse pentru următoarele luni de iarnă când, odată cu venirea zăpezii, chipurile acestor oameni nu mai pot fi zărite de către nimeni, până la sosirea primăverii când nămeţii încep să se topească”, a povestit preotul Cristian Cerbu.

Inițiatorii campaniei caritabile s-au oprit și la biserica situată pe dealul de la Dobraia, unde s-au rugat pentru sănătatea localnicilor din Munții Cernei.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

alimente6

alimente5

alimente3

alimente1

tmc 640