Localitățile din Caraș-Severin cu zero îmbolnăviri în plin val 4

incidenta,covid
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Aproape 4.000 de cărășeni s-au infectat cu SARS-CoV-2 în luna octombrie, peste 1.800 dintre ei – în ultimele două săptămâni. Rata de infectare este de aproape 6 cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, în trei localități din Caraș-Severin nimeni nu a fost depistat pozitiv în ultimele 14 zile.

Comuna Forotic a depășit incidența de 20 de cazuri la mie, fiind cea mai ridicată rată de infectare din Caraș-Severin. Concret, potrivit Direcției de Sănătate Publică, 34 de persoane din totalul de 1.656 de locuitori au fost depistate pozitiv în ultimele două săptămâni.

La polul opus, în trei comune nimeni nu s-a mai infectat, incidența fiind zero. Este vorba despre Brebu Nou, Coronini și Gârnic, care totalizează peste 3.500 de locuitori.

Sunt și comune unde s-a înregistrat un singur caz de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni: Naidăș, Șopotu Nou, Copăcele, Berliște, Bănia și Socol.

La polul opus, așa cum era de așteptat, se află Reșița. Aproape 700 de locuitori au fost depistați pozitiv în ultimele 14 zile. Reședința județului este urmată de Caransebeș, cu 230 de noi cazuri în aceeași perioadă de timp.