Puştoaicele pot lua şi pielea de pe “Monstrul” pedofil

Curtea de Apel Timişoara a dispus citarea tuturor adolescentelor cu vârste între 14 şi 16 ani pe care Daniel Ungur, un reşiţean de 42 de ani şi vreo 150 de kilograme, le-a forţat să-i satisfacă straniile pofte sexuale.

Condamnat la zece ani de închisoare de către Tribunalul Caraş-Severin, pedofilul care a şocat un oraş întreg ar putea primi mai mulţi ani de puşcărie şi să fie obligat şi la plata unor daune semnificative. Ministerul Public spune că pedepsa aplicată “Monstrului”, care e recidivist, este mult prea mică. În plus, în motivele de apel se arată că victimele nu au fost despăgubite. Toate minorele au declarat încă din faza de urmărire penală că nu se constituie părţi civile în proces, mai exact, că nu au pretenţii materiale de la individual care le-a batjocorit.

Când toată lumea aştepta sentinţa Curţii de Apel Timişoara, magistraţii au dispus redeschiderea dezbaterilor pentru a se pune în discuţie schimbarea încadrării juridice. “Având în vedere motivele de apel ale Parchetului, care cerea ca părţile civile, în speţă minorele, care de fapt au fost martore în faţa instanţei de fond, să fie despăgubite. În opinia Parchetului aşa cere Codul de Procedură Penală. Acest lucru, în opinia mea, este imposibil, iar instanţa a dispus citarea tuturor părţilor civile, martorelor, pentru a vedea poziţia lor procesuală. Dacă se constituie părţi civile în acest dosar, în opinia mea se poate vorbi doar de o casare cu trimitere spre rejudecare, întrucât calitatea de parte civilă nu o poţi avea în apel, ci se poate constitui doar în prima fază a cercetării judecătoreşti”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul “Monstrului” pedofil.

leader board 728 x 90 px