Puștii din Valea Domanului învață fotbalul ca la carte! După manuale de la AC Milan!

Centrul de copii și juniori al CSM-ului a început să miște în ultimii doi-trei ani, dar pentru un progres mult mai rapid și o dezvoltare corectă a fost adus un medodist: Ciprian Urican. Un specialist apreciat al Federației Române de Fotbal, dar și un strateg care se bucură de colaborarea cu italienii de la AC Milan!

Cristian Bobar s-a mișcat inspirat după ce Lucian Dobre a renunțat la a mai coordona pepiniera rosso-nera. L-a convins pe Ciprian Urican să gândească strategia pentru viitorul fotbalistic al Reșiței, pe lângă vasta experiență a acestuia contând și faptul că a mai lucrat în orașul de pe Bârzava și nu are nevoie de prea mult timp pentru a descoperi ce n-a funcționat până acum în Valea Domanului. Urican a ținut deja o primă ședință cu antrenorii clubului, le-a explicat acestora cum se va lucra de acum încolo și care ar trebui să fie adevăratele obiective ale grupelor de copii și, implicit, ale antrenorilor care le pregătesc. O altă veste importantă pentru CSM Reșița este colaborarea pe care Ciprian Urican o are cu Massimo Lucchesi, responsabilul de metodologia Centrului Tehnic al lui AC Milan din Toscana. Italianul a stat mult timp cu ochii pe centrele juvenile ale Barcelonei, Benficăi, ale lui Schalke sau Anderlecht și a aprofundat metodele de antrenament ale unor tehnicieni importanți, precum Lippi, Guardiola, Ancelotti, Luis Enrique, Spaletti, Pandelli și mulți alții.

„Când am revenit la Reșița ăsta a fost principalul lucru pe care l-am discutat cu domnul primar, reconstrucția centrului de juniori și punerea la punct a unei strategii care să ne ajute ca în câțiva ani să formăm o echipă puternică, o echipă care să emită pretenții, formată în mare măsură din propria pepinieră. Am constatat în ultimii 15 ani că e greu să identificăm la Reșița investitori importanți care să fie interesați de fotbal și atunci singura variantă pentru a putea face performanță este să construim noi de la cel mai jos nivel. Șanse la promovare nu mai erau când am ajuns eu în Valea Domanului, de aceea prioritate a devenit centrul de copii și promovarea tinerilor noștri valoroși la echipa mare. Am mare încredere în Ciprian Urican, e un specialist, e apreciat de toată lumea și eu sunt convins că ne va ajuta, că îi va ajuta pe antrenorii centrului, să redescoperim jucători mari, pentru că Reșița a dat de-a lungul vremii destui”, a declarat Cristian Bobar, președintele CSM Reșița.