ASU Politehnica a câștigat ultimul amical, cu sârbii de la Zrenjanin. Un nou jucător din Republica Moldova, transferat în fotbalul timișorean

ASU Politehnica a terminat perioada meciurilor de pregătire cu o victorie cu 4-2 obținută cu sârbii de la Radnicki Zrenjanin, locul 7 din seria a III-a a Ligii a III-a sârbe. Chiar în ziua meciului jucat în deplasare, echipa antrenată de Cosmin Petruescu a anunțat transferul lui Radu Rogac, jucător din Republica Moldova.

Sârbii au condus meciul amical în prima repriză, după ce au deschis scorul în minutul 4, prin Radosavljevic. Peste șapte minute, Poli a egalat după ce Ioan Mera a urcat în atac. La pauză s-a intrat cu 2-1, după ce Jovanov a marcat în minutul 38 pentru gazdele plave. În repriza secundă, timișorenii au egalat repede, în minutul 48, prin Ignea. Până la final au mai marcat Cristian Dros, în minutul 60, și Alin Manea în minutul 84. Din tabăra alb-violetă au lipsit accidentați Bogdan Vasile și Ionuț Coadă, dar și Alvarenga și Lucas Fabricio, din cauza lipsei vizei.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Jurj, Mera (c) (Rogac), Scutaru, Cherecheș (Cojocaru) – Vidrăsan (M. Ene), Dros – A. Manea, Ignea (I. Plămadă), Schieb (Bedea) – Cr. Ene.

Radnicki: S. Dzuric – Jovanov, Bjelica, Grbic (c), Savic, Radosavljevic, Runjevac, Kovacevic, Krstinic, Savanovic, Vukelja. Au mai jucat: Backo – Matic, Vukovic-Lisicic, Kosovic, D. Dzuric, Milin, Kondic, Zakic, Malek, Acimov.

Clubul a anunțat că va reveni cu informații, dar la aproape 24 de ore de la începerea meciului, nu s-a transmis o declarație a antrenorului.

Moldoveanul Rogac, venit pentru defensiva alb-violetă

Altfel, sâmbătă, ASU Politehnica a mai adus un jucător. Este vorba de fundașul central Radu Rogac, născut în 1995, din Republica Moldova. A trecut în cariera sa pe la Zaria Bălți, CF Ungheni, Petrocub Hîncești, în țara natală, iar apoi în Uzbekistan, la Dinamo Samarqand și la Tarxien Rainbows, în Malta. Fost internațional de juniori, are două convocări la naționala de seniori a Moldovei, pentru amicale.

În fotbalul timișorean alb-violet devine o modă să se aducă moldoveni iarna aceasta. ACS Poli îi are pe Igor Țîgîrlaș, Eugen Sidorencu și Vadim Calugher, iar la ASU e vorba de Cristian Dros și Radu Rogac.