Puştii de pe “Tuşnad”, condamnaţi definitiv pentru viol

Doi dintre cei trei adolescenţi acuzaţi că au violat o fată de numai 14 ani au ajuns deja în spatele gratiilor după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat săptămâna aceasta sentinţa definitivă şi irevocabilă.

Ovidiu Trulea, Nicolae Solcan şi Bogdan Stanciu au fost găsiţi vinovaţi de toate cele trei instanţe care i-au judecat. Au primit iniţial, la Tribunalul Caraş-Severin, pedepse neprivative de libertate. La Curtea de Apel Timişoara însă, situaţia a devenit dramatică pentru primii doi, chiar dacă povestea fetei a cam fost cusută cu aţă albă. Trulea, singurul major dintre cei trei inculpaţi, a primit cinci ani de închisoare, iar Solcan, trei ani. De data asta, cu executare, pentru amândoi. Stanciu, în schimb, a rămas cu o pedeapsă cu suspendare.

S-a ajuns la instanţa supremă, care a pronunţat în această săptămână sentinţa definitivă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul formulat de Trulea şi ca tardivă calea de atac exercitată de Solcan, astfel că, tinerii au fost conduşi deja în penitenciar. Aşadar, Trulea urmează să stea cinci ani în puşcărie, iar Solcan, trei.