Întâlnire pentru salvarea Judecătoriei din Clisura Dunării

Reprezentanții CSM au anunțat la Reșița că este posibilă desființarea Judecătoriei Moldova Nouă. Această decizie s-ar răsfrânge negativ asupra locuitorilor din zonă, astfel că primarul orașului, Matei Lupu, a solicitat o întâlnire cu mai marele de la minister.

Mona Pivniceru, ministrul justiției, l-a primit în audiență pe edilul-șef de la Moldova Nouă, care a încercat să îi explice urmările pe care le-ar avea o decizie de desființare a instanței de judecată din Clisura Dunării.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Pentru Moldova Nouă, ca și oraș, nu cade lumea, dar pentru cetățeni e un lucru foarte rău. Am motivat și la doamna ministru lucrul acesta. Este vorba despre zona de la Cozla și până la Moldova, mai exact, toată partea de jos a Clisurii. Oamenii și așa vin 40 de kilometri până la noi, la Judecătorie. Dacă desființăm aici, vor trebui să meargă încă 40 sau 100 de kilometri, ca să ajungă la altă judecătorie, la care vom fi arondați. Acest lucru este anormal și nefiresc pentru oameni. Toate legile care se dau, cred că se dau în interesul cetățeanului, nu neapărat ca să le arătăm acestora că am făcut ceva”, a declarat Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă, pentru Express de Banat.

Acesta i-a explicat ministrului Mona Pivniceru faptul că mai trebuie luată în calcul și amplasarea orașului, în cazul în care se ia decizia închiderii Judecătoriei.  „Nu mi se pare normal și firesc să judecăm după numărul de dosare. Noi suntem o zonă izolată, trebuie analizată și poziția geografică pe care o avem. Aici nu există cale ferată, doar legăturile care sunt cu autobuzul”, a adăugat edilul-șef.

Decizia este reanalizată
Ministrul pare că a înțeles toate argumentele expuse și este posibil ca întreaga strategie să fie regândită în contextul regionalizării care se anunță.

gif card de energie dacus 1000x100

„Promisiunea dânsei a fost că va ține cont de toate aceste lucruri, iar Judecătoria nu se va închide doar ca instanțele să scadă la număr. Dacă la noi sunt oameni liniștiți nu înseamnă că trebuie să îi văduvim și să îi trimitem 200 de kilometri, ca să își rezolve problemele. La noi nu sunt dosare de crime, ci litigii sau divorțuri. De ce să îi trimitem până la Reșița sau Oravița, când cei vizați pot veni aici”, a concluzionat primarul.

În ce privește economia pe care au invocat-o reprezentanții CSM la momentul declarației pe care au făcut-o la Reșița, liderii administrației publice locale spun că nu se va putea face acest lucru nici în contextul în care se va pune lacătul pe ușa instanței. Asta pentru că personalul va fi repartizat la alte judecătorii, unde din același buget vor fi suportate costurile cu deplasarea, diurna sau salariile.

 

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/