Puștii de 15 și 17 ani care au ucis un om dându-i foc de viu puteau fi opriți! Oamenii legii i-au avut în mână!

Kevin Marian Dobre și Antonio Ricardo Cîrpaci, care în noaptea de 14 spre 15 iunie, anul acesta, şi-au nenorocit în bătaie un prieten din cartierul reșițean Catanga și apoi l-au omorât dându-i foc, erau anchetați deja pentru infracțiuni de violență la momentul comiterii crimei! Chiar avuseseră cătușe pe mâini!

Crima despre care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, Laura Iancu, a spus că este de o cruzime cum n-a întâlnit în întreaga sa carieră ar fi putut fi evitată. Din nou, legea mult prea blândă cu indivizi de genul tinerilor Kevin și Antonio, care au ucis cu sadism, a făcut posibil ca un om să moartă în chinuri groaznice, ars de viu!

Kevin Marian Dobre și Antonio Ricardo Cîrpaci sunt judecați acum în stare de arest preventiv pentru omor calificat săvârșit prin cruzimi, dar cei doi tineri, în vârstă de 17 respectiv 15 ani, nu sunt la prima întâlnire cu legea penală, ei sunt cunoștințe vechi ale oamenilor legii. Kevin Dobre este cercetat în prezent în două dosare penale, fiind la un moment dat reținut și chiar arestat preventiv pentru loviri și alte violențe. Ieșit din arest, a fost plasat sub control judiciar, măsură preventivă de care a scăpat doar cu câteva zile înainte de comiterea crimei. În 4 iunie, Judecătoria Reșița a respins propunerea procurorului de menținere a măsurii preventive, astfel că inculpatul Dobre n-a mai avut niciun fel de interdicție.

Cîrpaci a fost reținut în 7 martie anul acesta de către Poliția Municipiului Reșița. Pentru tâlhărie calificată! La numai 15 ani! Expertizat psihiatric fiind după comiterea crimei, s-a constatat că a avut un discernământ diminuat, că e labil emoțional, consumator de alcool, că are tulburări de comportament, că este preocupat de furturi, agresiv verbal și fizic. Toate astea, prea târziu. Nimeni nu i-a oprit să ucidă! Mai grav este că n-au nicio urmă de regret că au omorât un om, le pasă doar că vor merge la pușcărie!