Pus pe pauză! Spitalul din Lugoj nu va porni noul tomograf computerizat în acest an

Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” va avea până la sfârșitul acestei luni finalizată achiziția noului computer tomograf, însă acesta nu va putea fi funcțional pentru public mai devreme de luna ianuarie a anului viitor. Asta pentru că după ce s-a reușit asigurarea finanțării de circa 300.000 de euro, acum nu poate fi pregătită la timp sala unde urmează să funcționeze tomograful.

În plus, ad­mi­nistrația locală a refuzat să aprobe o solicitare a spitalului de a se efectua o modificare bu­ge­tară de peste 600.000 de lei pentru a putea demara procedurile de amenajare a spațiului destinat computerului tomograf.

A­ceas­tă situație va duce la o întârziere a lucrărilor ce trebuie efectuate pentru funcționarea computerului tomograf, care va rămâne în depozit mai multe luni.

„Ultima recti­fi­ca­re de buget se poate face până la 1 octombrie. La ședința Consiliului Local de marți, 17 septembrie, am primit pro­mi­siunea că se va mai face o rectificare în 26 septembrie. Noi avem nevoie de bani, pe care îi luăm tot din bugetul nostru, pentru a da drumul la lucrări. Am făcut și caietul de sarcini, cu tot cu parametri de absorbție în care trebuie să ne încadrăm, dar nu putem face nimic până nu avem banii. Circa două săptămâni vor dura procedurile de achiziție și cam tot atât lucrările de amenajare a sălii, care va fi la Radiologie, unde noi am avut un aparat pe care l-am casat. Va mai trece apoi o lună în care se montează tot echipa­mentul, plus verificările și rodajul necesar. Sperăm ca din ianuarie să lucrăm fără să mai avem vreo problemă. Până atunci va trebui să ne ocupăm și de completarea schemei de personal, de care avem nevoie pentru o funcțio­nare normală și continuă.”, a explicat dr. Er­win Floroni, managerul spi­talului lugojean.

Pentru deservirea tomografului, ală­turi de cei trei medici dis­ponibili, unitatea spita­li­cească mai are nevoie de cinci asistenți și de un registrator pentru programarea pa­cien­ților.