Un medic stomatolog din Timișoara a intrat în greva foamei. Maria Grapini i-a scris ministrului Sănătății

Schimbările legislative din domeniul sănătății stârnesc nemulțumiri și măsuri extreme. Medicul stomatolog timișorean Mihaela Cuțui a anunțat că de miercuri a intrat în greva foamei, după ce a intrat în conflict cu Colegiul Medicilor din România. Europarlamentarul Maria Grapini i-a scris o scrisoare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, tocmai pe acest subiect.

Într-un comunicat de presă, Maria Grapini spune că a fost solicitată de medicii stomatologi din Timișoara pentru a cerceta acest conflict, creat de Colegiul Medicilor din România. Practic, ceea ce a determinat-o pe Mihaela Cuțui să declanșeze protestul extrem sunt modificările legislative pe care dentista le consideră ilegale și nestatutare, despre care e de părere că restrâng dreptul medicilor practicieni, în dauna centralizării puterii în mâna unui grup ce conduce Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

În scrisoarea trimisă, Grapini îi cere Sorinei Pintea să analizeze eventualele modificări ale legii. „Doamna doctor Mihaela Cuțui acuză că a făcut cunoscut de-a lungul a peste un an și jumătate toate încălcările repetate ale legii, precum și modificarea unor regulamente interioare care încalcă legile de referință fără să fi primit vreo reacție în spiritul legii din partea Ministerului Sănătății.”, se arată în scrisoarea europarlamentarului.

Timișoreanca spune că a primit un răspuns rapid de la ministrul Sănătății. „Vreau să-i mulțumesc public doamnei ministru Sorina Pintea! Felicit medicii din Timișoara care și-au asumat rezolvarea problemelor, protestând până la declanșarea variantei extreme: greva foamei!”, a precizat Grapini. La alegerile europarlamentare din luna mai, Maria Grapini a candidat pe listele PSD, pe poziția 6.