PSD Timiș acuză președintele țării și partidele de opoziție de un „sabotaj antidemocratic”

În ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost numită procuror european, cei de la PSD Timiș l-au atacat din nou pe președintele țării, Klaus Iohannis; nici partidele din opoziție nu au scăpat. Partidul aflat la guvernare marșează puternic pe ideea creșterii salariilor și a pensiilor și acuză dreapta politică de intenții contrare, de a lua din veniturile cetățenilor și de a crește taxele.

Călin Dobra spune că opoziția refuză majorarea salariilor și pensiilor și că vrea să crească taxele. „Am lansat pactul pentru bunăstarea românilor. Este un document foarte important pe care solicităm să-l semneze toate partidele politice în ideea de a susține programul de creștere a pensiilor și salariilor și de a nu crește taxele. Din păcate, și astăzi am observat că cei care anunță că sunt orientați spre cetățeni în programul lor de guvernare sunt așa doar la nivelul intențiilor. Știți bine că PNL nu a votat impozitarea pensiilor speciale. Partidele de opoziție, refuzând să semneze acest pact, demonstrează refuzul de a majora salariile și pensiile.”, a punctat președintele PSD Timiș.

Președintele CJ Timiș îi critică activitatea lui Klaus Iohannis, despre care spune că își arată interesele politice evidente deja și nu se mai comportă ca un președinte al tuturor românilor. „Klaus Iohannis din păcate nu poate menține acest echilibru și echidistanță, de a fi președintele tuturor românilor. Din contră, se vede că e în campanie electorală, se vede și apropierea de PNL. Se comportă ca un membru al acestui partid, nu ca președintele tuturor românilor.”, consideră Dobra.

Despre Kovesi? Nu „altă întrebare”, dar alt răspuns

Președintele PSD Timiș a refuzat să comenteze numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european și a deviat de la întrebarea primită. „Nu pot să comentez acest aspect, dar pot să comenteze sabotajul antidemocratic pe care partidele de opoziție l-au demarat în ultima perioadă: PNL, USR, PMP și mai nou și domnul Tăriceanu, care au susținut demersurile domnului Iohannis. S-a văzut prin decizia dată de Curtea Constituțională a României că nu se poate ca având propunerile prim-ministrului să nu accepți propunerile nici în prima, nici în a doua variantă, deși vei ști că vei duce la un blocaj național și chiar internațional, prin imposibilitatea semnării unor tratate și bineînțeles, prin imposibilitatea plății salariilor și pensiilor. Mă bucur că s-a văzut prin decizia CCR și declarația consilierului prezidențial că președintele a știut că provoacă acest conflict, dar nu a ținut cont în niciun fel de ce pericole vor fi la nivel național.”, a divagat artistic Dobra.