Punct și de la capăt! De data asta, cu răbdare!

CSM Reșița a cedat în derby-ul cu liderul ACS Șirineasa, scor 1-2 (0-0), astfel că șansele la promovare sunt compromise aproape total.

Reșița i-a făcut vânt lui Cătălin Rufă preferând în locul unei echipe de top 3 în Liga a II-a, o „echipă a Reșiței, alcătuită din reșițeni, din copiii noștri”. Suficient de încăpățânat și ajutat și de șansă, Rufă a rămas cu Metalul, astăzi Sportul Snagov, în Liga a II-a. CSM, „echipa noastră”, a municipalității, a ratat după eșecul de la Șirineasa, scor 1-2, cam orice șansă la promovare. La prima vedere, pare a fi un eșec, mai ales că e al doilea an consecutiv când se întâmplă asta, dar lucrurile nu stau chiar așa.

La Reșița ne-am obișnuit să se dea mult din gură și ceea ce e astăzi valabil să se schimbe mâine. „Echipa noastră, a reșițenilor” n-a fost în stare să promoveze nici măcar în Liga a III-a. A fost nevoie de transferuri pentru asta. Odată ajunsă echipa pe a treia scenă a fotbalului românesc, pretențiile au crescut și mai mult. Ceea ce nu e neapărat rău, e chiar foarte bine, dar atunci nimic din strategia inițială nu mai rămâne valabil. „Echipa noatră, a orașului” nu e alcătuită nici pe jumătate din reșițeni, iar promovarea devine obiectiv realizabil abia pentru anul viitor. Asta dacă nu cumva mai apare vreo surpriză gen Șirineasa, în care se investesc sume amețitoare pentru acest nivel.

Lucrurile sunt cât se poate de simple acum. Dacă s-a optat pentru acest drum, atunci e important să se meargă pe el până la capăt, fără niciun fel de abatere sau deviere. Echipa are un staff tehnic care știe ce înseamnă o promovare, chiar și în prima ligă, are condiții de pregătire și refacere de invidiat, iar la nivelul echipelor de juniori încep să se simtă efectele organizării și disciplinei care au lipsit cu desăvârșire. CSM Reșița va ajunge în Liga a II-a, cu siguranță. Cu răbdare și perseverență!