PSD vrea să anunțe candidatul la Primăria Timișoara cu cel puțin doi ani înainte de alegerile locale: „Nu mai dorim să repetăm greșelile trecutului”

PSD a început încă de acum să caute candidatul pentru Primăria Timișoara și intenționează să-l anunțe cu cel puțin doi ani înainte de alegerile locale. Acesta va fi un om de-al locului și bine pregătit.

Mihai Ritivoiu, noul președinte al PSD Timișoara, a anunțat că principala miză a organizației pe care o conduce este câștigarea alegerilor locale din 2024 în capitala Banatului. În acest sens, au început deja pregătirile în vederea găsirii candidatului care-l va putea învinge pe Dominic Fritz.

Ne îmbarcăm într-o cursă care are ca destinație finală Primăria Timișoara în 2024. Noi considerăm că acest obiectiv este realizabil, având în vedere că mai sunt trei ani înainte. Dacă Dominic Fritz, o persoană care nu are domiciliul în oraș, venit din străinătate și fără nicio experiență administrativă a reușit acest lucru, considerăm că niște oameni ai locului, bine pregătiți, ar putea să facă o mare diferență. Noi am avut tot timpul candidați scoși cu trei luni înainte și acest lucru s-a văzut. Vom vedea ce se va întâmpla dacă ne vom face temele din timp și dacă vom lansa un candidat la primărie cu doi ani, doi ani și jumătate înainte.”, a explicat Mihai Ritivoiu.

De asemenea, președintele PSD Timișoara a mai precizat că își propune ca alături de noua conducere să schimbe percepția timișorenilor față de partid.

Vreau să spun cât se poate de răspicat că nu suntem nici comuniști și nici agramați, așa cum ne consideră unii dintre timișoreni. Totodată, doresc să cerem iertare timișorenilor pentru toate momentele în care i-am dezamăgit. (…) Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să spunem că PSD a avut o influență benefică pentru Timiș și Timișoara, în ultimii ani. Aici mă refer la noul corp al Spitalului de Copii Louis Țurcanu, care a fost un proiect demarat și apoi urmărit de Sorin Grindeanu, și tot lui Sorin Grindeanu îi datorăm și actuala centură de sud, care se află în stadiul de construcție și pe care el a deblocat-o în perioada în care a fost prim-ministru.”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Președintele PSD Timișoara a mai anunțat că, în acest moment, sunt cel puțin patru persoane din partid care ar putea candida pentru funcția de primar, dar urmează să se realizeze niște măsurători mai exacte.

Avem cel puțin patru sau cinci candidați din partid care pot face cu brio față acestei încercări. Rămâne deschisă și varianta unui candidat din afară, dar personal consider că avem oameni valoroși și cu experiență care pot să ocupe poziția de candidat, iar ulterior de primar al orașului. Vom lucra la niște măsurători destul de în detaliu pentru a vedea exact care este cea mai bună soluție.”, a detaliat Mihai Ritivoiu.

Președintele PSD Timișoara a mai anunțat că așteaptă să se înscrie în partid oameni noi, în special intelectuali și tineri.

Pe de altă parte, senatorul Eugen Dogariu, prim-vicepreședinte al PSD Timiș, a precizat că partidul trebuie să învețe din greșelile din trecut și să nu mai anunțe candidatul la Primăria Timișoara cu câteva luni înainte de alegerile locale.

Cred că nu mai trebuie să repetăm greșelile din trecut cu privire la desemnarea candidatului. Și aici mă refer la faptul că cred că aproape la fiecare proces electoral desemnarea candidatului s-a făcut în ultimele două luni înainte de alegeri, dar nu cred că există o condiție ca el să fie astăzi în partid sau să se facă membru mâine. Suntem deschiși la orice fel de variantă, în condițiile în care, așa cum spuneam, nu am mai vrea să repetăm greșelile trecutului.”, a declarat Eugen Dogariu.

Întrebat dacă ar putea candida din partea PSD și Nicolae Robu, fostul edil al Timișoarei, Dogariu a precizat că acesta „este un primar care s-a măsurat printr-un proces electoral și am văzut cu toții care a fost rezultatul. Din păcate, prestația lui din ultimii opt ani ne-a adus în situația să avem astăzi un primar fără experiență politică, administrativă și care, după părerea mea, va încheia aventura la Primăria Timișoara cu un mare deficit pentru Timișoara”.