Jaro Marșalic despre PNRR: „Nimeni nu a câștigat bani fără să investească bani!“

Opoziția continuă să acuze guvernarea Cîțu pentru modul în care a fost prezentat Planul Național de Redresare și Reziliențe. Dincolo de faptul că acesta este plin de proiecte cu dedicație, milioane de euro pe consultanță și cursuri supra-evaluate pentru funcționari, liderii PSD susțin că o mare parte din acești bani reprezintă în fapt un împrumut, o cale sigură spre colaps.

Jaro Marșalic, deputat PNL de Caraș-Severin, consideră că toate aceste afirmații sunt neadevărate și că este cumva normală să apară, pentru că opoziția își face și ea datoria. „Și dacă ar fi vorba de un împrumut… De ce toate marile firme au o linie de creditare la o bancă?! Cea mai bună afacere este aceea pe care o faci cu banii altuia. Dacă vrem să ieșim din criza economică, nu poți să produci dacă nu investești. Nimeni nu a câștigat bani fără să investească bani!“, mărturisește Marșalic.

Parlamentarul cărășean este convins că angajamentele României în privința PNRR nu au nimic în comun cu plafonarea pensiilor și salariilor. „Nu aș vrea să mint, dar nu cunosc în detaliu angajamentele, dar, probabil, există unele legate de eficiența de folosire a banilor. Nu este adevărat cum se vehiculează că se blochează salariile, că se îngheață pensiile. Ele vor progresa în etape, care sunt justificate și care sunt și posibile de finanțat. Este aberant să credem că cineva ar dori să ținem oamenii pe salarii și pensii foarte mici, dar nici nu este cinstit să spui că o să le triplezi când e clar că nu va fi posibil.“, mai spune Jaro Marșalic.