Andreea Răducan, ambasadoare specială a UVT Liberty Marathon 2021

Campioana olimpică Andreea Răducan este ambasadoarea UVT Liberty Marathon, ediția din acest an. Evenimentul va avea loc în 26 septembrie, iar acesta este singurul maraton organizat de o universitate din România. Sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție, cu menirea de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană, Andreea Răducan, va semna medalia oferită alergătorilor care parcurg o cursă în cadrul UVT Liberty Marathon 2021 (de la 2 la 42 km). Se alătură astfel colegilor campioni olimpici care au oferit votul de încredere evenimentului sportiv organizat de UVT: Constantina Diță (2018), Simona Amânar (2019), Camelia Potec (2020).

Am simțit din nou sentimentul de libertate  și de împlinire pe care îl am întotdeauna când văd că sportul este la el acasă la Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru că Andreea Răducan este Alumna UVT și pentru că a devenit Ambasadoare UVT Liberty Marathon la ediția din acest an, am fost onorat să-i spun «Bine ai venit acasă, Andreea!».”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea.

leader board 728 x 90 px

Odată cu prezența Andreei Răducan la UVT, s-a lansat și https://libertymarathon.uvt.ro/, un nou concept vizual, informația fiind reorganizată într-o manieră accesibilă, care accentuează, printre altele, și rolul educațional al evenimentului sportiv al UVT prin materiale care ghidează spre un stil de viață sănătos, nutriția și antrenamentele pentru alergare în care prevenim accidentările, cu aportul experților renumiți din cadrul comunității UVT.

Deja se pot face înscrieri prin a selecta cursa ce se potrivește fiecăruia: de la 2 la 42 km. La înscriere și ulterior prin contul creat pe website, în funcție de cursa selectată, se oferă participanților mai multe detalii privind modul de organizare a evenimentului, în raport cu evoluția contextului epidemiologic.

Pe baza informațiilor disponibile acum, evenimentul va putea găzdui onsite 500 de persoane (înscrise la cursele cronometrate), iar ceilalți alergători vor putea transmite online dovada alergării. Orice actualizări privind numărul de participanți onsite va fi comunicat în timp util tuturor persoanelor înscrise și celor interesate să se alăture evenimentului.