PSD-ul merge cu Hurduzeu la șefia Consiliului Județean! Mocioalcă nu vrea!

Social-democrații cărășeni întârzie să-și anunțe oficial candidații pentru alegerile locale din 5 iunie! Certitudinile sunt foarte puține în momentul de față, speculațiile însă, mai multe ca oricând!

Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, a anunțat oficial în urmă cu ceva vreme că lasă locul altora mai tineri pentru funcțiile importante în județ, insinuând că nu își dorește șefia Consiliului Județean. În același timp, social-democrații nu s-au hotărât pe cine să arunce în luptă pentru Primăria Reșița. S-au vehiculat numele actualualui viceprimar, Ioan Crina, s-a discutat mult și despre deputatul Ioan Benga, cel care a respins această variantă, neoficial cel puțin, iar în ultima perioadă s-a avansat tot mai des numele lui Gabriel Duruț, directorul Registrului Auto. Varianta Duruț ar fi valabilă în condițiile în care Crina ar face pasul către Consiliul Județean, spun unele surse din PSD.

Pentru fotoliul de președinte al administrației județene Mocioalcă l-ar fi pregătit însă pe fostul prefect, Silviu Hurduzeu. Acestuia i-ar surâde parcă mai degrabă un loc în Parlament, dar nu exclude nici posiblitatea de a fi propunerea PSD pentru președinția Consiliului Județean. „A făcut PSD-ul vreo ședință?! Când o să fie, dacă o să fie, o să se anunțe. Președintele partidului e candidatul la președinția Consiliului Județean. În precampanie și în campanie se vorbesc multe!”, a declarat Hurduzeu pentru Express de Banat. Potrivit fostului prefect, Mociolacă ar trebui să fie varianta PSD, numai că acesta a declarat deja că nu e interesat de fotoliul de președinte al Consiliul Județean, situație în care lui Hurduzeu pare să nu-i mai rămână decât să aștepte anunțul oficial al partidului.