Derby sau nu, Reșița are azi un singur gând: victorie la Timișoara! Invazie reșițeană pe Bega!

Lumea handbalului freamătă, se apropie cel mai important meci din zona Banatului. În această seară, de la ora 18, la Sala Constantin Jude din Timișoara, echipa locală CH CSU Poli va da piept cu ambițioasa HC Adrian Petrea Reșița. Un meci cu miză pentru ambele formații: timișorenii nu doresc să piardă pe teren propriu în fața vecinilor din Caraș-Severin, în timp ce elevii lui Adrian Petrea țintesc victoria, care le-ar aduce calificarea matematică în play-off-ul Ligii Naționale.

Antrenorul Adrian Petrea nu vede acest meci ca pe un derby al Banatului, dar speră ca echipa sa, încurajată de cât mai mulți fani ce și-au anunțat prezența la Timișoara, să obțină o victorie care să lămurească lucrurile în privința calificării în play-off, cu două etape înaintea încheierii sezonului regulat.

„Eu nu vreau să-l cataloghez ca un derby al Banatului, aș vrea mai mult să-l cataloghez ca un meci normal de campionat. Ne așteaptă încă trei meciuri din care încercăm cu toții să scoatem cele trei puncte care să ne asigure calificarea în play-off. Fiecare meci este important pentru noi, dar meciul de duminică este cel mai important, întrucât este primul și ne concentrăm să câștigăm la Timișoara. Am făcut o analiză a meciului cu Steaua, am văzut punctele nefavorabile nouă, unde am greșit și sper că toți am învățat din greșelile făcute în acel meci. În privința problemelor medicale, Sebi Pârvan acuză dureri la genunchi, Eremia Pîrîianu are o contractură la spate, dar eu sper ca până la ora meciului ambii să fie apți. În rest, tot lotul este valid. Nu va putea juca Marius Bahan, care își ispășește a doua etapă de suspendare în meciul de duminică seara. Am vrut să tranșăm calificarea matematică în play-off în meciul de acasă cu Steaua, dar nu mi-e departe gândul să obținem calificarea chiar la Timișoara, în fața unui public numeros din Reșița”, a spus Adrian Petrea.

De partea cealaltă, antrenorul formației timișorene, Pero Milosevic, este în gardă și ia în serios meciul cu HC Adrian Petrea, chiar dacă alb-violeții nu mai au emoții în privința calificării în play-off. Tehnicianul echipei timișorene consideră întâlnirea din această seară ca un veritabil derby al Banatului. „Este un derby de Banat, din această zonă a ţării, cu două echipe ce putem spune că fac parte din play-off. Duminică vom juca împotriva unui club dintr-un oraş cu tradiţie importantă în handbal, cu spectatori care-şi sprijină jucătorii. Nu uit niciodată jocul nostru cu Constanţa, de anul trecut, de la Reşiţa, când au venit foarte mulţi spectatori să ne încurajeze. Există rivalitate, dar când am jucat contra unei alte echipe din afara Banatului am primit susţinere şi de la Reşiţa. Adrian Petrea este deja un bun antrenor şi va fi mai mult decât atât. Dacă mai luăm în calcul şi prezenţa lui Pîrîianu, unul dintre cei mai buni pivoţi din istoria handbalului românesc, cred că am spus deja două lucruri despre forţa acestei echipe. De aceea, trebuie să jucăm bine, mai ales în defensivă. Sperăm într-o sală plină, vor veni cu siguranţă şi spectatori de la Reşiţa, dar noi credem că actuala echipă a Timişoarei merită ca şi spectatorii din Timişoara să vină în număr mare, să fie susţinută, pentru obţinerea unei noi victorii”, a spus Pero Milosevic.

VIDEO: Finalul meciului tur HC Adrian Petrea – CH Poli 20-19

YouTube video

Partida CH CSU Politehnica Timișoara – HC Adrian Petrea Reșița va avea loc astăzi, de la ora 18, la Sala Constantin Jude, fiind arbitrată de bucureștenii T. Șerbu și A. Vasilescu. În tur, HC Adrian Petrea a învins pe CH Poli cu 20-19.