Timișoara și-a luat revanșa cu vârf și îndesat. Adrian Petrea se simte rușinat

Prim-divizionara HC Adrian Petrea Reșița a fost depășită la toate capitolele în această seară, în meciul cu CH CSU Politehnica Timișoara, din etapa a 24-a a Ligii Naționale. Alb-violeții s-au impus clar, cu 24-16 (12-7), și le-au administrat reșițenilor o înfrângere usturătoare, luându-și cu vârf și îndesat revanșa după eșecul la limită din turul campionatului.

Deși sperau să obțină chiar la Timișoara calificarea matematică în play-off-ul Ligii Naționale, după ce au eșuat în tentativa lor runda precedentă pe teren propriu, cu Steaua, handbaliștii reșițeni au clacat în această seară pe Bega, făcându-l pe antrenorul Adrian Petrea să se simtă rușinat la final de meci. Tehnicianul formației reșițene spune că avea încă de la plecare îndoieli în privința unei victorii la Timișoara și că eșecul din această seară îl consideră prima rușine din cariera sa de antrenor. Doar la începutul meciului a condus Reșița pe tabela de marcaj, după care Timișoara a pus stăpânire pe joc și a condus chiar și cu nouă goluri diferență. Adrian Petrea a recunoscut, mâhnit, superioritatea echipei timișorene.

„A fost un meci tranșat de Timișoara din toate punctele de vedere. Și aici mă refer, într-adevăr, la toate aspectele. Vreau să încep prin a da vina pe maniera de arbitraj care a fost în seara aceasta. Știam că ne va fi de două ori mai greu, văzând cuplul de arbitri din seara asta. Nu o spun ca o scuză pentru rezultatul final. Cel puțin eu, ca antrenor, am plecat de la Reșița cu sentimentul că vom pierde în seara asta. Am încercat să-i imprim echipei mele o altă stare, dar din păcate nu s-a putut. Pentru mine este prima rușine în calitate de antrenor al unei echipe. Am trăit rușini ca jucător, dar ca antrenor nu. Mi-e dor de o victorie, sper ca și echipa să înțeleagă că avem nevoie de încă o victorie, campionatul nu s-a încheiat pentru noi. Oricare ar fi mai departe… demersurile… trebuie să ne prezentăm și să jucăm. Dacă ne vom prezenta și vom juca cele minim zece meciuri pe care le mai avem de disputat până se încheie campionatul în maniera în care am făcut-o în seara asta, ne va fi foarte greu. Ne vom face de rușine. Sper să ieșim cât mai repede din pasa asta proastă. Felicit echipa Timișoarei, de la bun început a câștigat meciul din toate punctele de vedere”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665932990495″]

CH CSU Politehnica Timișoara – HC Adrian Petrea Reșița 24-16 (12-7)
13 martie 2016. Sala „Constantin Jude” din Timișoara.

Avertismente: Santeiu, Chikovani, Lasica / Popovici, Dospinescu, Vaidasigan.
Eliminări 2 min.: Chikovani (2), Halcă, Fenici / Trifkovic, Pîrîianu.
Aruncări de la 7 m: Timișoara 4 (trei transformate) / Reșița 3 (toate transformate).
Timișoara: Daskaloski, Vîlceanu – Timofte 8 goluri, Chikovani 4, Halcă 3, Lasica 2, Ștefan 2, Fenici 2, Grigoraș 1, Furak 1, Santeiu 1, Păiuș, Wokan, Neamțu, Șimicu, Pejovic. Antrenor: Pero Milosevic.
Reșița: Tevzadze, Drăghici – Vaidasigan (foto principal, 6 goluri), Rohozneanu 4, Trifkovic 2, Heimbach 1, Ignat 1, Pîrîianu 1, Starchenko 1, Huta, Popovici, Dospinescu, Rugaci, Sămînță, Grozăvescu. Antrenor: Adrian Petrea.
Au arbitrat: T. Șerbu, A. Vasilescu, ambii din București.

Foto: Miruna Mihancea