PSD Timiș, plângere penală împotriva șefului consiliului județean și prefectului, după împărțirea banilor din fondul de rezervă

alin nica
PSD Timiș anunță că va face o plângere penală împotriva șefului consiliului județean, Alin Nica, și a subprefectului cu atribuții de prefect, Ovidiu Drăgănescu, ambii de la PNL, ca urmare a modului în care guvernul demis Cîțu a împărțit primăriilor banii din fondul de rezervă.
Conducerea PSD Timiș consideră că de vină pentru modul în care s-au împărțit banii din fondul de rezervă al guvernului către primăriile din județ sunt doi liberali importanți. Este vorba de Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș și liderul PNL Timiș, și de Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect.
Ultima “hoție” a Guvernului PNL. Nemernicia și “hoția” Guvernului demis Cîțu, regizate în județul Timiș de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean, și Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect. Din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului din fondul de urgență al guvernului, în ultimele ore de mandat guvernanții liberali au decis distribuția astfel: câteva firimituri localităților cu primari PSD și “cozonacul” pentru localitățile cu primari PNL și UDMR. Altfel spus, primăriile cu edili social-democrați au primit fix 50.000 lei, în timp ce primarii din “famiglia” liberală și primarii UDMR din “fantastica” coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei”, a transmis PSD Timiș.
În aceste condiții, liderul PSD Timiș a anunțat că va fi depusă o plângere penală împotriva liberalilor Alin Nica și Ovidiu Drăgănescu.
PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot“, a declarat deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.
De asemenea, Călin Dobra, liderul consilierilor județeni PSD, a atras atenția asupra faptului că „în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În “mărinimia” lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face“.