Fritz, după ce Timișoara nu a primit niciun leu din fondul de rezervă: „Miroase a răzbunare politică”

fritz dominic

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, consideră că modul în care premierul Cîțu a împărțit banii din fondul de rezervă „miroase a răzbunare politică”. De asemenea, Fritz a atras atenția Guvernului că trebuie să își asume susținerea financiară a societății Colterm, dacă îi pasă ca în școli, spitale și gospodării să fie căldură în această iarnă.

Timișoara, precum și celelalte trei primării din județul Timiș conduse de edili de la USR, nu au primit niciun leu din fondul de rezervă al Guvernului. Revoltat, Dominic Fritz a scris un mesaj pe Facebook, în care a criticat în termeni duri decizia premierului Cîțu.

Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orașele și comunele României, Timișoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localități din Timiș conduse de primari USRPLUS, Dumbrăvița, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt ”cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităților noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraș din județul Constanța pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timișoarei și a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timișoara – nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timișoara merită susținută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timișoarei”, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a vorbit despre situația critică în care se află Colterm, în prag de iarnă, și a avertizat asupra faptului că este nevoie de susțineri financiare de la bugetul de stat dacă se dorește ca în spitale și școli să fie căldură.

Timișoara contribuie substanțial la bugetul de stat al României, dar nu primește bani pe măsura contribuției. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timișoara contribuie mai mult la bugetul țării decât primește. Adevărul este că Timișoara este ce este prin forțe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timișorenilor și investitorilor care au văzut potențialul orașului. Nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoarei este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului. Cvadruplarea (!!!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, a semnalat Dominic Fritz.