PSD Timiș critică Primăria Timișoara că va avea adoptat târziu bugetul local! Deși cel județean urmează să se voteze abia înainte de Paște!

Anul acesta vor fi alegeri europarlamentare și prezidențiale, iar acest lucru se simte în discursul politic și la nivel de Timiș. După ce bugetul național a fost creionat foarte târziu de Guvernul PSD-ALDE, cei din PSD Timiș critică Primăria Municipiului Timișoara pentru că bugetul local va fi adoptat aproape de jumătatea anului 2019.

Consilierul local Sorin Ionescu a criticat, la conferința de presă săptămânală a PSD Timiș, modul de lucru din Primăria Timișoara, despre care partidul de opoziție la nivel local a adus critici în ultimul timp. Ionescu a vorbit și el despre ședințele de Consiliu Local convocate haotic, la fel ca și comisiile de dinaintea acestora, plus faptul că pe mesele aleșilor locali apar proiecte direct la ședințe, iar consilierii nu le pot citi atent înainte.

Pesedistul a criticat și faptul că bugetul Timișoarei se va vota foarte târziu și că, în ciuda sincopelor la nivel național, Primăria trebuia să aibă proiectul deja pregătit. „Această întârziere a bugetului este deja nejustificată având în vedere că putem vorbi de o licitație pentru ONG-uri și instituții de cultură abia la sfârșitul lui mai și începutul lunii iunie”, a precizat Ionescu, cu referire la solicitările de finanțare de pe Legea 350, cea a concursului de proiecte.

Totuși, bugetul local nu se poate adopta până nu se votează cel județean. Consiliul Județean Timiș va vota bugetul abia în ședința ordinară de la data de 24 aprilie. Ionescu spune însă că Primăria ar trebui să aibă bugetul creionat. „Pe lângă această adoptare, orice organism local poate să-și creioneze anumite cifre, ca atunci când ni se permite lansarea, având rezoluția publică, să venim cu un proiect de buget”, a mai spus Sorin Ionescu.