„Nu știu, nu sunt de vină!“ – principiul pe care au mers liberalii din Timiș, în ședința în care nu au votat noul regulament pentru folosirea Aerodromului Cioca

Consilierii județeni PNL au fost convocați la dat explicații președintelui județean de partid, Nicolae Robu, după ce s-au abținut de la votul din Consiliul Județean, în urma căruia Aerodromul Cioca nu a putut fi folosit pentru desfășurarea concursului național pentru elevi Can Sat. Concluzia a fost că n-au votat pentru că… n-au știut ce au de votat.

Lipsa de implicare a consilierilor județeni PNL de la ultima ședință de Consiliu Județean Timiș este explicată prin lipsă de informare, spune liderul județean al partidului, Nicolae Robu.

La mijlocul acestei săptămâni a fost convocată o întâlnire a aleșilor județeni în care era propus un nou regulament de utilizare a Aerodromului Cioca, un regulament care ar fi permis și organizarea concursului național pentru elevi Can Sat. Cum aleșii PNL s-au abținut de la vot, regulamentul nu a putut fi adoptat.

„Consilierii județeni m-au informat că nu a fost nimeni în stare să prezinte corect despre ce e vorba acolo, erau de acord cu evenimentul, dar nu doreau să voteze ceva ce nu știu, nu au văzut regulamentul”, a declarat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Acesta a mai adăugat că „au cerut separarea celor două teme, un nou regulament si aprobarea unui eveniment acolo, dar nu a fost aprobată și atunci nu au votat. Fiind informat despre ce este vorba, i-am transmis un sms președintelui Călin Dobra și i-am spus că și absența dumnealui a făcut ca nimeni să nu poată explica regulamentul.”

Între timp, cât aleșii județeni timișeni aruncă vina de la unul la celălalt, concursul național nu va mai fi organizat la Timișoara, ci la Caransebeș, pe aeroportul de acolo.

CITEȘTE ȘI: Concursul național Can Sat, salvat de omul de afaceri Gabriel Olaru! Competiția cu minisateliți se mută de la Timișoara la Caransebeș