PSD Timiș atacă metoda „vin ai noștri”, pusă în practică de PNL: „Domnilor liberali, v-ați aservit și poliția din Timiș!”

Schimbările din instituțiile din Timiș le-au atras atenția social-democraților! PSD este îngrijorat de plasarea peneliștilor în funcții de conducere și situația aplicării legilor. Pesediștii vin cu două sfaturi pentru liberali: să respecte legea și să lase profesioniștii să își continue munca.

Pesediștii condamnă modelul de „vin ai noștri” în funcții aplicat de liberali după schimbările șefilor de instituții din Timiș. Social-democrații spun că procedeul, devenit deja tradiție pe scena politică românească, este menit să pompeze bani către PNL și să protejeze membrii cu probleme legale. Instituțiile cu conduceri liberale sunt Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Administrația Bazinală de Apă Banat, Aeroportul Timișoara și IPJ Timiș. „Dacă primele instituții sunt văzute ca saci cu bani, din care liberalii își pot umple buzunarele, ultima instituție oferă protecție. Astfel, pe principiul – ce e sigur, e sigur, și pentru că tot mai mulți liberali din Timiș sunt certați cu legea, au schimbat repede șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș”, transmite PSD Timiș.

Cele două mari griji ale social-democraților sunt pandemia și legea. Reprezentanții PSD Timiș acuză candidatul PNL la Primăria Dumbrăvița pentru organizarea cinematografului drive-in și spun că nu au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. „Membru PNL, candidat la Primăria Dumbrăvița din județul Timiș, fură startul campaniei electorale și organizează acțiuni cu un număr mai mare de persoane decât prevede legea în plină pandemie, fără măști, fără distanțare socială, fără măsuri de protecție… și în plus cu mulți copii minori. Ce spune legea? Ce spun părinții copiilor? Dacă s-ar presupune că adulții din poze erau părinții, în schimb organele abilitate nu au nicio scuză să nu se autosesizeze și să ia măsurile care se impun. Acțiunea electorală a fost făcută publică cu mare fală, căci altfel nu își avea rostul, nu-i așa? Domnule candidat, oare sunteți conștient că pentru câteva voturi ați expus sănătatea întregii comunități pe care dumneavoastră visați să o conduceți?”, au mai declarat social-democrații.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Drive-in de succes în Dumbrăvița! Evenimentul a reușit să strângă zeci de cărți pentru biblioteca locală

În privința legilor, PSD este de părere că liberalii și-au aservit Inspectoratul de Poliție Județean și lansează un apel către agenții de poliție să își facă datoria: „Zilele acestea, conducerea IPJ Timiș a arătat că știe și poate să sfideze oamenii de rând, înăsprind controalele și amenzile și închizând ochii la încălcarea legii din partea personajelor politice girate de PNL. Domnilor liberali, în stilul caracteristic, v-ați aservit și poliția din Timiș! Respectați legea și lăsați oamenii legii să își facă datoria! Stimați oameni ai legii, care ați ales să vă desfășurați activitatea profesională în slujba țării și pentru siguranța cetățenilor, vă rugăm să vă faceți datoria și vă amintim că aceasta este o obligație pe care o aveți!”