O stradă din Timișoara, lărgită la patru benzi în următoarele 16 luni! Accesul mașinilor, interzis până în decembrie

Au început lucrările pe strada Mareșal Constantin Prezan din Timișoara, stradă care va fi lărgită la patru benzi. Conform proiectului, vor fi refăcute trotuarele și rețelele de canalizare, vor fi amenajate spații verzi și se extinde linia de troleibuz.

Aproape un an și jumătate se va lucra pe cei aproape doi kilometri care cuprind străzile Mareșal Constantin Prezan și Venus. Restricțiile de circulație au fost impuse de luni, 6 iulie, până în 21 decembrie. Potrivit proiectului, trotuarele vor avea o lățime cuprinsă între un metru și doi metri și jumătate, vor fi trasate piste de biciclete, iar zona va fi înfrumusețată cu spații verzi întinse pe o suprafață de aproape 20.000 de metri pătrați.

„Din 2012 mi-am dorit să facem această lucrare. Din păcate au fost o mulțime de piedici pe tot acest parcurs și iată-ne abia acum în 2020 la predarea amplasamentului în vederea începerii lucrărilor. Vom lărgi această stradă la patru benzi. Dar vom avea trotuare civilizate, piste de biciclete civilizate, spațiile verzi vor fi spații verzi. Vom planta copaci pe aliniamente. Două noi giratorii vor fi amenajate. Unul la intersecția Bulevardul Sudului și strada Mareșal Constantin Prezan și al doilea la confluența între strada Mareșal Constantin Prezan, strada Venus și Calea Urseni. Ambele sensuri giratorii vor avea trei intrări – ieșiri”, a spus primarul Nicolae Robu.

Vor fi refăcute rețele de canalizare, linia de troleibuz va fi extinsă, iar cablurile vor dispărea de pe stâlpi, a mai anunțat primarul.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Și rețelele edilitare vor fi refăcute. Asta înseamnă canalizare pluvială și menajeră, rețeaua de alimentare cu apă. Se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea separată a apelor de ploaie față de apele menajere. Va fi și un canal tehnic pentru toate cablurile care sunt din belșug. Se extinde și linia de troleibuz până la Bulevardul Sudului. Ca să avem mai multă flexibilitate”, a mai spus primarul. 

Contractul a fost semnat cu societatea Strabag, iar valoarea proiectului este de peste 41,7 milioane cu TVA. Durata de execuție este de 16 luni, dar Robu speră ca lucrările să fie finalizate înainte de termen.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/