PSD Timiș atacă dur Primăria Timișoara! „Banii elevilor au ajuns, practic, la toaletă”!

Chiar dacă Robu s-a tot lăudat cu privire la investițiile făcute în școli și interesul deosebit pe care Primăria îl acordă învățământului din Timișoara, PSD Timiș sare la atac și îi demontează meritele, susținând că, de cele mai multe ori, greul cade pe umerii părinților, iar Primăria gestionează bugetul orașului în mod iresponsabil.

„Știți cu toții cum e când părinții zugrăvesc clasele, când părinții schimbă parchetul în clase, când părinții pun geamuri termopane. Toate acestea datorită lipsei masive de resurse financiare alocate de către Primărie pentru reparații și investiții în școli. Clădirile școlilor sunt ale Primăriei și Primăria are obligația de a finanța tot ce înseamnă reparație. Aproape toate unitățile școlare care sunt racordate la Colterm au facturi restante din luna martie. De ce? Pentru că nu există bani pentru plata facturilor”, declară Gabriela Popovici, consilier local PSD.

PSD susține că situația este prejudiciabilă și în privința burselor de merit, iar din cauza lipsei finanțării de către Primărie, jumătate dintre elevi sunt privați de aceste stimulente financiare, fiind alocată doar jumătate din suma necesară, bugetul realizat pe șase luni pentru burse ajungând să fie bugetul pentru 12 luni:

„Este foarte trist, pentru că vorbim de niște copii. Școlile în Timișoara nu reprezintă numai cele de renume: Colegiul Bănățean, Pedagogic, Moisil, Loga. Sunt și școli sărăcuțe, cum ar fi Școala Gimnazială nr. 1, unde majoritatea elevilor sunt cazuri sociale”, spune Gabriela Popovici.

Pentru a exemplifica proasta gestionare a bugetului, se face referire la toaletă publică din centru, a cărei renovare și restructurare a costat 230.000 euro: „Preț de două case, dacă facem un calcul. Și atunci, oare copilașii aceia de la Gimnazială nr. 1 nu se întreabă «unde sunt banii noștri?» Au ajuns, practic, la toaletă!”.

Tot în privința educației, doamna consilier susține faptul că PSD a făcut numeroase schimbări pozitive față de guvernarea anterioară, un exemplu în acest sens constituindu-l mai ales mărirea salariilor profesorilor:

E cazul să facem o analiză asupra modului în care este privită educația de către Guvernul PSD. Anul acesta, alocarea din bugetul național către Ministerul Educației Naționale a fost de aproape 31 de miliarde de lei. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 12 miliarde de lei față de anul 2016, când încă mai aveam Guvernul condus de domnul Cioloș (…)  Salariile profesorilor au crescut în cei trei ani de guvernare social-democrată cu aproape 58%”, adaugă consilierul local PSD.

De asemenea, făcând referire tot la toalete, Gabriela Popovici afirmă că au fost alocate sume importante pentru investiții, exemplu concret -școlile cu toaletă în curte-, care de la un număr revoltător de 2300, s-a ajuns la „doar” 300, însă PSD promite că până la sfârșitul anului aceste probleme vor fi rezolvate, iar elevii se vor putea bucura de normalitate.