PSD somează Guvernul Cîțu să sprijine Timișoara în problema Colterm. Semnalul de alarmă tras de Alfred Simonis

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, spune că Guvernul României a sfidat Timișoara atunci când nu a sprijinit-o în problema Colterm, după ce compania de termoficare a fost amendată din cauză că nu a achiziționat, în termenul prevăzut de lege, certificatele verzi aferente anului trecut. 

„Ne îngrijorează major modul în care administrația locală și centrală a înțeles să sprijine Timișoara cu sumele necesare și decizii, modul dezastruos în care a fost gestionată această situație a Colterm și, evident, eșecul Colterm poate fi transpus în eșecul Timișoarei, un oraș condus de 31 de ani de dreapta. (…) Semnalul de alarmă pe care vreau să îl trag este legat de atitudinea Guvernului Cîțu cu privire la municipiul Timișoara.  O atitudine sfidătoare, nepăsătoare. Practic, Cîtu, Orban, Barna nu au dat nici doi bani pe Timișoara, timișoreni sau timișeni, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, ultimele săptămâni, este absolut șocant. Au uitat că USR a câștigat Primăria Timișoara și consiliul județean și nu au făcut nimic pentru a sprijini Timișoara, pentru a-i oferi ceea ce merită, pentru că Timișoara contribuie de zeci de ani cu sume imense la bugetul național, este după București principalul contribuabil la bugetul național. Timișoara are dreptul, guvernul are obligația de a oferi sumele necesare, mai ales in momente grele.”, a declarat Alfred Simonis, care a somat autoritățile centrale și parlamentarii puterii ca în cel mai scurt timp să ia măsurile necesare pentru a oferi sprijin Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Amendă colosală dată Colterm pentru neachiziționarea certificatelor verzi. Cine va plăti cei 20 de milioane de euro?

leader board 728 x 90 px

Declarațiile vin după ce Colterm a fost amendată cu aproximativ 20 milioane de euro de Administrația pentru Fondul de Mediu pentru că nu a achiziționat până la finalul lunii aprilie certificatele verzi aferente anului 2020.

„La Primăria Timișoara avem un primar total depășit de situația în care se află. Nu mai are nicio legătură domnul Fritz cu candidatul din campania electorală care le știa pe toate, care dădea soluții, care îl trezea la 2-3 dimineața pe actualul viceprimar pentru a da soluții. Este un personaj timorat, se plânge în permanență de greaua moștenire, se lamentează, dar nu vine niciodată cu soluții. (…) Ne întrebăm dacă toți cei care sunt implicați nu ar trebui să fie suspectați de neglijență în serviciu, care este infracțiune, pentru că dacă prejudiciul este de zeci de milioane de euro, acești oameni care sunt incompetenți, ca să nu spun proști, nu pot scăpa doar pentru că nu au fost capabili și pregătiți să ia decizii. De aceea, s-ar putea ca această prostie a administrației Fritz, dar și a partenerilor de dreapta, să aibă consecințe penale.”, a afirmat președintele PSD Timiș.

Simonis a mai declarat și că, în cazul în care nu se vor achita datoriile pe care Colterm le are, furnizorii companiei vor pune sechestru atât pe conturile companiei, cât și patrimoniul acesteia, care este în domeniul public al Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu cere DNA să se autosesizeze în cazul Colterm: „Banii trebuie recuperați de la vinovați, iar vinovatul principal este domnul Fritz””